Les històriques Roques de València inunden la plaça de la Verge

Comença el compte enrere per a celebrar el cap de setmana gran del Corpus València 2023

Guardar

Roques del Corpus de València
Roques del Corpus de València

El Corpus de València 2023 arriba al seu cap de setmana més intens amb una completa programació en la qual no faltaran actes que forma part de la identitat i les tradicions valencianes. I un clar exemple és, sens dubte, les històriques Roques de València, que són part fonamental del patrimoni cultural festiu de la ciutat. Així, les Roques inundaran la plaça de la Verge de València a partir d'aquest divendres, dia 9 de juny, on seran exposades per al gaudi de tota la ciutadania.

El trasllat de les Roques a la plaça de la Verge de València, amb motiu del Corpus 2023, tindrà lloc el divendres, 9 de juny de 2023, a les 20.00 hores. A partir d'eixe moment, quedaran exposades perquè totes les persones interessades puguen acostar-se a visitar-les i contemplar aquestes autèntiques obres d'art. Les Roques romandran en aquest espai durant tot el cap de setmana, fins que arribe el moment de la processó (el diumenge, 11 de juny). No obstant això, i a causa de l'estat en el qual es troben, tan sols eixiran dues roques: la Mare de Déu dels Desemparats i el Sant Calze. La resta hauran de sotmetre's a un procés de reparació.

I per a celebrar aquest trasllat, a les 23.30 hores, València serà testimoni de la Nit d'albades i danses. El recorregut començarà en la plaça Dramaturg Faust Hernández Casajuana fins al palau arquebisbal, passant per la plaça del Carme, els carrers Roteros, Serrans i Cavallers i la plaça de les Verge de València. Una nit intensa que donarà pas a un cap de setmana replet d'actes tradicionals, com la representació de misteris o la Cavalcada del Convit, per a festejar el Corpus 2023 de València.

Roques del Corpus de València
Roques del Corpus de València

A més, recorda que ja es pot visitar la Casa de les Roques de València, única en el món pel seu valor etnològic, després de la rehabilitació que s'ha dut a terme en aquest espai museístic de la ciutat.

Amb una inversió de poc més de 300.000 euros, les obres han consistit en el tractament d'humitat en els murs perimetrals i pilars, l'actuació sobre l'estructura i l'entramat de fusta, el recrescut d'ampit perimetral de la claraboia, la intervenció en cobertes inclinades, les millores en el sistema d'evacuació de les aigües pluvials, la rehabilitació de la façana, els treballs de fusteria, les instal·lacions elèctriques i d'il·luminació, i el tractament contra agents xilòfags, entre altres actuacions.

Això sí, recomanem visitar-la una vegada finalitze el Corpus de València, ja que les Roques romandran exposades aquests dies a la plaça de la Verge.

Destacats