L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i els Ciències espera al seu visitant 10 milions durant aquest mes de juliol

El complex ha reforçat la seua plantilla per a atendre a la gran afluència de visitants en temporada alta

Guardar

L'Hemisfèric de València
L'Hemisfèric de València

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha destacat les novetats que ofereix el complex cultural aquest estiu amb noves exposicions, pel·lícules, la posada en marxa de nou del Àgora amb ‘Caixaforum’ i les activitats exteriors amb diferents propostes de concerts a l'aire lliure. A més, ha indicat que amb l'inici de la temporada alta ‘hem ampliat i reforçat la plantilla per a donar la major qualitat en l'atenció al visitant i la prestació de serveis davant la gran afluència de públic’ durant aquests mesos.

Torres també ha anunciat que a la fi d'aquest mes de juliol s'espera arribar als 10 milions d'espectadors en el Hemisfèric, des que començara les seues activitat a l'abril de 1998. El primer dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències obert al públic complirà el seu 25 aniversari l'any vinent. Entre les novetats que presenta aquest estiu, destaca el planetari ‘Les Nocturnes d'estiu’ i l'estrena de la pel·lícula ‘Flying Monsters’.

En el Museu de les Ciències, la nova exposició interactiva ‘Viral’, els tallers de ‘La Ciència a Escena’ i el Teatre de la Ciència, el programa de concerts a l'aire lliure amb ‘Els Bandes a la Ciutat’ i ‘Un llac de concerts’ amb Berklee València, els pròxims festivals que se celebraran en els exteriors, l'exposició d'art ‘Igor Mitoraj’ i la recent reobertura del Àgora amb ‘Caixaforum’ conformen una "activitat variada i molt diversa per a tota mena de públic" i converteixen al complex "en un referent nacional i internacional en turisme cultural i sostenibilitat" ha assenyalat Torres.

En ‘Les Nocturnes d'estiu’, a través de la narració del planetarista, el públic té l'oportunitat de descobrir el cel nocturn estival i conéixer les constel·lacions més representatives d'aquesta època de l'any i identificar les estreles més brillants.

Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d'estreles moribundes es revelen gràcies al sistema de projecció del Hemisfèric. Saturn i els anells més famosos de l'univers, les llunes més estranyes del sistema solar o un viatge fins als confins de l'univers són algunes de les espectaculars imatges que es projecten en la pantalla còncava de 900 metres quadrats de superfície. ‘Les Nocturnes d'estiu’ se celebren tots els dijous i dissabtes a les 20.00 hores fins al 3 de setembre i està recomanada per a majors de 8 anys.

L'estrena de la pel·lícula ‘Flying Mosters 3D’ és una altra de les novetats programades. La projecció narra la història dels pterosaurios, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en aquesta pel·lícula que uneix història, investigació i ciència.

Destacats