Una guia edita on trobar els productes alimentaris de proximitat i quilòmetre zero a València

Alejandro Ramon: "Volem ajudar a localitzar les tendes i els establiments que ofereixen els productes i els aliments més sostenibles i saludables"

Guardar

Guia d'Aliments de l'Horta i de la Mar de València
Guia d'Aliments de l'Horta i de la Mar de València

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha anunciat l’edició de la primera guia local de consum d’aliments de proximitat al terme municipal de València. Baix el títol ‘Aliments de l’horta i la mar per a València. Construint un mapa del sistema agroalimentari municipal’, el projecte de la Delegació ha comptat amb la col·laboració del Consell Alimentari Municipal de València i del Grup de Treball Canals Curts de Comercialització del Consell Alimentari Municipal, on han participat diverses entitats socials, veïnals, agràries i de consum, com ara les associacions veïnals de Castellar-l’Oliveral i Campanar, Taula per la Partida, Ecomaclet, Arrelaires, Per l’Horta, UNAE, Tyrius, la Unió de Consumidors, Las Naves, CERAI, la Plataforma de Grups de Consum, El Llibrell, la Fundació Assut, Mundubat, SPG Ecollaures, Unión de Pequeños Agricultores, La Unió, AVA-ASAJA i CCPV-COAG.

“Des de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta seguim apostant pels productes i els aliments de proximitat i de quilòmetre zero i per això hem fet ara la guia d'aliments de l'horta i la mar perquè qualsevol veí o veïna puga localitzar en un mapa eixes botigues i comerços que oferixen productes de temporada, de proximitat”, ha explicat Alejandro Ramon. “En este sentit, volem afavorir tant als productors locals com als veïns i veïnes perquè puguen identificar més fàcilment els llocs on s'oferixen eixos productes més sostenibles i saludables per a totes i tots”, ha afegit.

Un dels objectius del projecte, per tant, és facilitar a la ciutadania informació relacionada amb el sistema agroalimentari de l’horta i el vincle de la ciutat amb l’alimentació saludable i sostenible. Amb eixa finalitat s’ha creat la guia, que acaba de ser editada i impresa. A través d’ella es pot consultar de manera fàcil on adquirir als diferents districtes de València aliments de proximitat a través dels mínims intermediaris possibles o comprant directament a la persona productora, és a dir, a través del que s’anomena canals curts de comercialització. Fonamentalment permetrà trobar hortalisses, fruites i verdures.

Enguany s’ha presentat la primera edició i l’objectiu és actualitzar-la anualment en el marc del Consell Alimentari Municipal, donant així la possibilitat d’anar afegint aquelles botigues i punts d’abastiment que cumplisquen els criteris de vendre producte de proximitat i sense intermediaris.

Per a sol·licitar formar part de la guia o descarregar-la es pot consultar la pàgina web <www.consellalimentari.org/aliments-de-lhorta-i-la-mar> o descarregar-la a través del codi QR de la imatge adjunta. A més, la guia en paper es pot trobar en les diferents botigues identificades.

L’edició de la guia anirà acompanyada les properes setmanes d’una campanya de comunicació en xarxes socials (@HortalimentacióVLC) sobre el producte de proximitat i el xicotet comerç. A més, la guia es presentarà a finals de juny en cinc barris de la ciutat de València juntament amb diverses experiències de barri que aproparan al veïnat l’alimentació i el consum de proximitat.

Destacats