Grezzi i Broseta coincideixen en la necessitat de pacificar el trànsit a l'interior de tots els barris

Guardar

Grezzi vecinos
Grezzi vecinos

La situació dels futurs carrils bici, la millora de la xarxa d'autobusos urbans de l'EMT o la discussió de mesures per a acabar amb l'incivisme en la circulació han sigut els temes principals de la reunió que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha mantingut hui amb representants de la Federació d'Associacions de Veïns de València.

Per segona vegada en dos mesos, el regidor Giuseppe Grezzi s'ha reunit amb una representació de la Federació d'Associacions de Veïns de València. Els veïns han plantejat quatre grans assumptes: la pacificació del trànsit en els barris de la ciutat; l'estat de la licitació dels diferents carrils bici que està previst inaugurar entre enguany i el pròxim; l'avanç de la remodelació de la xarxa d'EMT i la necessitat de reforçar el civisme pel que fa a la mobilitat als carrers de València.

Respecte a la pacificació del trànsit en els barris, Grezzi ha coincidit amb la Federació en què, després de l'actuació a Ciutat Vella, el model ha d'exportar-se “amb les peculiaritats i necessitats que té cada entorn” a la resta de barris de la ciutat. En eixe sentit, el regidor ha manifestat que el pla per al barri de Sant Marcel·lí és un dels més avançats, però que no és l'únic en el qual s'està treballant.

Respecte als dubtes expressats per la presidenta de la Federació, María José Broseta, sobre la funcionalitat de les zones per als vianants i la restricció al pas de cotxes de veïns no residents, Grezzi ha recordat que estes actuacions s'estan posant en pràctica en les principals ciutats d'Espanya i Europa des de fa dècades amb rendiments molt positius, com demostra ja la millora en la vida social i comercial en el carrer Serrans i tota la seua àrea d'influència.

Respecte a la petició d'una altra representant veïnal de perseguir als ciclistes infractors, el regidor ha assenyalat que l'incivisme és un problema integral, que en la ciutat es dóna tant en ciclistes com en conductors de tot tipus de vehicles i també entre els vianants, i és un aspecte en el qual la regidoria ja porta treballant des de fa mesos de manera global.

EMT I PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Sobre l'estat de licitació i execució dels carrils bici previstos per a enguany i el pròxim, Grezzi ha informat a la Federació que no hi haurà problema ni suposarà un trastorn pressupostari la seua execució, malgrat la falta de personal, després d'anys de retallades en l'administració local.

Finalment, les representants de la Federació han reiterat al regidor la seua valoració sobre el procés participatiu en la primera fase de millora de la xarxa d'EMT, reconegut com la primera ocasió en la història de la xarxa de transport públic que els veïns han pogut manifestar la seua opinió, doncs fins ara s'havia anat modificant sense consulta alguna. Des de la regidoria s'ha coincidit que és desitjable una major participació ciutadana i es treballarà per a agilitar les dinàmiques de treball en pròxims projectes, per als quals s’ha animat a la Federació perquè transmeten als seus associats la importància d'involucrar-se en el procés.

A falta que esta mateixa setmana es donen a conéixer les millores definitives de la línies en les Juntes de Districte, Grezzi ha avançat que quasi totes les propostes que no desvirtuaven el pla de millora de l'EMT han sigut incorporades al projecte. En este sentit, el gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany, present també en la trobada, ha subratllat que “si s'ha engegat este procés és per a fer este servei públic el més atractiu i eficaç possible per a la ciutadania, a partir d'una millor gestió dels recursos amb què es compta”.

Destacats