Gran inversió per al Mercat del Cabanyal: 1,2 milions per a la seua modernització

Guardar

Mercat del Cabanyal
Mercat del Cabanyal

El regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha anunciat una "gran inversió" d'1,2 milions d'euros al Mercat del Cabanyal amb l'objectiu d'adaptar-lo a les noves necessitats i de millorar el seu aspecte exterior. La inversió es dividirà en dues intervencions. D'una banda, es crearà una consigna frigorífica on es guardaran les compres fetes per Internet o per telèfon en cadascuna de les parades fins que el client puga passar a arreplegar-les, ja que hi haurà un punt d'arreplegada que estarà obert tota la vesprada. D'altra banda, la regidoria de Comerç rehabilitarà tota la façana i les cobertes de l'edifici, solucionant algunes deficiències actuals i fent-lo més atractiu per als clients i clientes.

Carlos Galiana ha explicat que "amb aquesta intervenció ampliem les possibilitats de compra en el mercat del Cabanyal i facilitem als clients i clientes poder comprar ací el producte fresc i de proximitat, ja que ampliem l'horari del recinte de manera molt significativa". A més, el regidor ha dit que "des de la Regidoria de Comerç apostem per la innovació en els nostres mercats municipals i per la contínua reinvenció d'aquests espais". I és que el Mercat del Cabanyal fa més de 63 anys que està en actiu, sent el segon mercat municipal que més venda té, després del Mercat Central.

A més, el passadís situat a l'ala esquerra, dedicat al peix però actualment en desús, es durà a terme una reforma i s'aprofitarà per a ubicar ací els nous lavabos del mercat i una sala multifuncional, que es planteja com un espai d'ús flexible, que es podrà dedicar per a jornades específiques, presentacions, promocions comercials, exposicions, actes públics, possibilitat d'instal·lació provisional per a esdeveniments o, fins i tot, possible instal·lació de màquines de vending.

El punt d'arreplegada de la venda online o telefònica, amb horari vespertí, estarà connectat a l'exterior a través del carrer Martí Grajales (concretament en l'entrada principal del mercat) i tindrà una superfície de 23,38 m2. Aquesta àrea inclourà la consigna frigorífica per tindre en condicions adequades els aliments fins a ser recollits pels clients; l'espai també s'utilitzarà per a la preparació de les comandes a domicili del mercat.

D'altra banda, la rehabilitació de la façana i de les cobertes contempla la substitució de portes, ferros, forjats, vidres, estructures, les cobertes de policarbonat de les entrades i pintura completa exterior i col·locació de nous rètols identificatius del mercat. A més, s'instal·laran un total de 48 focus led al llarg de les 4 façanes de l'edifici per realçar-lo i posar-lo en valor.

Pel que fa al sistema de climatització, ubicat a coberta, es desplaçarà la maquinària en qüestió a una alçada més gran de la que es troba actualment, per evitar així el contacte amb l'aigua de la pluja. A més, s'incorporaran nous aparells com a equips nous de refrigeració i un equip bomba de calor. En general, tota la intervenció es farà per millorar l'aïllament tèrmic del mercat.

Cal destacar que les dues intervencions ja tenen el seu projecte redactat i ara estan en fase de preparació per a enviar a licitació les obres. L'import de les dues intervencions es finançarà per complet amb fons Edusi per al Cabanyal. També amb fons Edusi es finançarà la reurbanització de l'entorn del Mercat del Cabanyal, per a la que hi ha reservats 1,4 milions d'euros de l'Edusi. D'aquesta manera, l'Ajuntament invertirà pròximament 2,6 milions d'euros dins i fora del Mercat del Cabanyal.

Destacats