Gómez sobre els patinets elèctrics: "Totes les empreses interessades tenen el mateix dret"

Gómez planteja licitar el negoci dels patinets elèctrics davant el gran nombre d’empreses interessades a oferir el servei

Guardar

retirada_patinetes
retirada_patinetes

La polèmica dels patinets elèctrics està donant molt de què parlar. I és que la invasió que l'empresa Lime va fer, de la nit al dia, amb el desplegament de més de 200 patinets en els principals carrers de la ciutat sense demanar els permisos necessaris per a fer ús de l'espai públic, i sense pagar la taxa corresponent, ha arribat a ser comparada amb "la conquesta de l'Oest". La Policia Local va haver de prendre les regnes del problema, després del cas omís de l'empresa Lime al requeriment del Consistori perquè retirara els patinets de la via pública, i fa una setmana va començar a requisar aquests nous vehicles i a procedir a sancionar a l'empresa.

Lime, que no s'hi havia pronunciat fins al moment, va demanar "diàleg" a l'Ajuntament de València, ja que, apunten, que "l'absència de resposta" a la seua proposta de treballar conjuntament per a trobar una solució a aquesta situació, juntament amb "determinades informacions contradictòries i inesperades, estan generant una situació d'incertesa que afecta, especialment, als usuaris de Lime a València".

Per la seua banda, des de l'Ajuntament de València, han reiterat, en repetides ocasions, que no estan en contra dels patinets, sinó de les formes en les quals aquesta empresa ha operat en la ciutat. Així mateix, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, informava que "s'està treballant en la redacció d'una nova ordenança, que regularà de forma específica els patinets elèctrics", i que es presentarà en unes setmanes, per a, a partir d'ací, asseure les bases per a saber com actuar quan una empresa de patinets de lloguer vulga assentar-se a València.

I en aquest punt, era la primera tinent alcalde, Sandra Gómez, qui va llançar una proposta que no ha passat desapercebuda: regular l'oferta de patinets amb una licitació perquè siguen "una o dues empreses les que treballen en la ciutat de forma ordenada, sense saturar l'espai", com ja es va fer amb Valenbisi. Així, a través del seu compte de Twitter, Gómez ha deixat clar que "els patinets són benvinguts a València, però amb ordre per a garantir la convivència entre totes les opcions de mobilitat". Per això, ha rebutjat que "empreses com Lime caiguen en l'error de prendre el carrer sense ni tan sols sol·licitar el més mínim permís".

Quant a traure a licitació el negoci en auge dels patinets elèctrics de lloguer, Sandra Gómez també ha expressat la seua posició. "Sembla que són fins a 12 les empreses interessades a posar la seua oferta en la ciutat, i totes tenen el mateix dret a fer-ho però, també, és de sentit comú que les 12 no poden prendre els nostres carrers o caminarem entre un mar de patinets. Per això, hem proposat traure a concurs el servei com una opció d'ordenar i regular l'oferta tal com es va fer amb el Valenbisi, i com s'ha dut a terme en ciutats com a San Francisco".

En cas d'optar-se per la licitació, l'empresa Lime podria veure frustrat el seu negoci en la capital del Túria. No obstant això, mentre es decideix com s'actuarà davant aquest nou transport de mobilitat que, cada vegada, gana més adeptes, la Policia Local segueix retirant patinets de la via pública, com ja va fer aquest cap de setmana, i el Consistori treballa, a marxes forçades, en la redacció d'una nova ordenança municipal que aportarà llum a aquesta problemàtica.

Arxivat a:

Destacats