Gómez: "El pla especial del Cabanyal recuperarà el barri que va ser abans de l'ànsia d'enderrocaments del PP"

Guardar

Persones majors del Cabanyal plasmen en un mural la història de supervivència del barri
Persones majors del Cabanyal plasmen en un mural la història de supervivència del barri

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha mantingut aquest dimecres que el pla especial del Cabanyal (PEC) és "exemplar" i "un dels més consensuats" i l'única cosa que persegueix és, al costat de les ajudes a la rehabilitació, "consolidar els grans solars per a retornar el barri abans de l'ànsia d'enderrocaments del PP".

Per part seua, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha recalcat que aquest barri "s'està recuperant" encara que siga amb "lentitud" per la falta d'un pla. Per això, ha assenyalat que "no es pot allargar de manera indefinida" el pla i ha destacat que s'ha fet "un esforç" per a atendre "les reivindicacions". "S'està avançant i és important que es tanque una època negra que va viure aquest barri i que ja està en vies de solucionar-se", ha recalcat.

Gómez i Ribó, en una roda de premsa conjunta sobre els fons Next Generation, s'han referit així preguntat pel manifest de Cuidem el Cabanyal en el qual demana que es revise el pla especial per al barri.

Sobre aquest tema, la vicealcaldessa ha destacat que aquest pla és "un dels més consensuats" i té un nivell de protecció "exemplar" respecte a altres plans especials que s'han redactat dins de la ciutat de València a nivell patrimonial. En aquesta línia, ha destacat que s'està treballant amb la Conselleria de Cultura perquè "validen ja el catàleg de protecció" i "es puga aprovar el pla i donar seguretat jurídica a totes les persones que estan rehabilitant les seues cases".

A més, aconseguirà que els grans solars i els grans buits urbans generats per "per l'ànsia del PP de derrocar tot el barri per a ampliar l'avinguda Blasco Ibáñez es consoliden i el barri torne a recuperar el que va ser en els anys 90".

Gómez ha assenyalat que "ací es pot dir que hi ha un augment de població o que es critique l'aposta per la rehabilitació i no per l'obra nova" quan, ha aclarit, són "dues coses totalment diferents".

Així, ha recalcat que aquest Ajuntament, "absolutament coordinat" amb la Generalitat i l'Estat, ha fet "una aposta sense igual per la rehabilitació" del barri i "centenars de famílies s'han beneficiat d'ajudes" concedides per a rehabilitar els habitatges que van ser "abandonades i degradades en eixe afany del PP de deixar el barri a la seua sort".

TIPOLOGIA PRÒPIA DEL CABANYAL

Ara, ha recalcat, "l'única cosa que proposa el pla és recuperar els solars que abans van ser habitatges amb cases que seguisquen la tipologia del Cabanyal, de dos o tres altures". "Eixa és la discrepància que pot haver-hi amb altres col·lectius, però el que volem és que torne a ser el barri que es va quedar arrere i recuperar els habitatges derrocats", ha explicat. De fet, ha comentat que "l'estimació de la població que es pot recuperar amb el PEC és fins i tot menor que el punt més alt que va tindre en els anys 90".

D'aquesta manera, ha incidit en què el problema és que el Cabanyal ha viscut "una reculada pels anys més durs de fustigació i coacció" del PP, amb la permissivitat en l''okupació' i la denegació de llicències, fins i tot en matèria de seguretat que "no deixava que hi haguera ni un policia i que va comportar una pèrdua de població importantíssima". "L'única cosa que vol el pla és recuperar la normalitat en el barri i és el que defensaré amb molt de respecte davant qui discrepe", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats