Gómez demana "prudència" sobre l'actual ZAL i esperar una resolució ferma del TS

Guardar

ZAL del Port de València
ZAL del Port de València

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha afirmat que cal ser "prudents" i esperar a veure com resol el Tribunal Suprem (TS) l'actual Zona d'Activitats Logístiques del Port de València (ZAL).

Gómez s'ha pronunciat així en la roda de premsa de presentació del projecte Parc Desembocadura, en ser preguntada per la seua opinió sobre l'anul·lació del pla especial aprovat per la Conselleria de Política Territorial.

La vicealcaldessa ha recordat que l'empresa VPI Logística, societat promotora de la ZAL, ha presentat un recurs contra la sentència del TSJCV que anul·la el pla especial i que està pendent de resoldre's per part del Tribunal Suprem. Així, considera que "el més prudent" és esperar a veure com es resol l'actual ZAL.

Ha apuntat que recentment s'ha tingut una experiència "molt positiva" amb el Pativel, on la Generalitat es plantejava un nou pla en la costa, i "afortunadament" el TS va validar el pla desenvolupat pel Consell inicialment.

"Encara no tenim resolució ferma i la meua posició és ser prudent, tindre les coses judicials clares i prendre decisions", ha insistit.

Per part seua, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha manifestat en els mateixos termes i ha afegit que qualsevol pla d'aquest tipus és de la conselleria corresponent: "Hem de tindre molt clar que la ZAL és una qüestió basada en un pla aprovat per la Generalitat", ha repetit.

LA MARINA

D'altra banda, preguntats per si hi ha algun avanç en relació amb l'acord per al futur de la Marina --el conveni i nous estatuts per al Consorci València 2007--, Ribó ha assenyalat que estan treballant en el tema: "És urgent i hem estat parlant recentment amb el conseller de Territori per a arribar a un acord", ha dit.

"És una cosa que s'ha de solucionar, si pot ser, durant aquest mes, i estem treballant en aquesta direcció", ha postil·lat.

Destacats