Gómez defensa per a València una taxa turística a activitats que no generen impacte econòmic ni ocupació

Aposta perquè siga "municipal", perquè cada ciutat decidisca si l'aplica i com i descarta un model "lineal"

Guardar

Sandra Gómez, en roda de premsa
Sandra Gómez, en roda de premsa

La vicealcaldessa de València, regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i alcaldessa en funcions de la ciutat, Sandra Gómez, ha reiterat aquest dimecres que defensa per a la capital valenciana una taxa turística que greu aquelles activitats del sector que no generen impacte econòmic en aquest destí, que no creuen ocupació i que comporten "externalitats negatives com la contaminació".

Així, ha repetit la seua idea d'una taxa turística destinada per exemple als creuers o els apartaments turístics. La també portaveu socialista en el consistori valencià i secretària general del PSPV-PSOE a València ha apostat per una taxa turística de caràcter "municipal, perquè cada ciutat, cada ajuntament" decidisca si l'aplica i com ho fa.

D'aquesta manera, ha descartat "una taxa lineal" per a "tots els municipis", atés que "cada destí és diferent". Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la seua vista, al costat del regidor d'Esports, Javier Mateo, al CEAR de Judo, que reuneix judokes de 30 països al València Judo Olympic Training.

A l'Ajuntament de València, dirigit per l'executiu de coalició que formen Compromís i PSPV, hi ha un acord de govern sobre la taxa turística pel qual aquesta s'aplicarà a la ciutat quan el sector recupere els nivells previs a la pandèmia de la Covid-19.

"Defense per a la meua ciutat una taxa que greu aquelles activitats turístiques que no generen un impacte econòmic o un impacte més limitat, que no generen ocupació i que generen externalitats negatives com la contaminació", ha exposat la responsable municipal.

Així mateix, ha plantejat, com ha fet "en diverses ocasions", que "finalment ha eixit cap avant la proposta que va fer el Partit Socialista, tant a escala autonòmica com principalment a la ciutat" de València perquè aquesta siga "una taxa municipal" amb la finalitat que "cada ciutat, cada ajuntament, decidira si, en primer lloc, l'aplicava i, en segon lloc, com l'aplicava".

"Des d'aqueix punt de vista crec que la ciutat té capacitat i ha d'aplicar la taxa turística, però per a gravar aquelles activitats turístiques que no generen ocupació o que a més generen externalitats negatives", ha precisat la vicealcaldessa.

"Per exemple, defense i propose que la taxa turística a València s'aplique als creuers perquè és un tipus d'activitat que genera poc impacte econòmic" i que "genera una externalitat negativa de contaminació que òbviament ha de ser compensada amb una taxa turística", ha agregat.

Igualment, ha apuntat la possibilitat d'implantar-la "en el cas dels apartaments turístics, un tipus d'allotjament que no genera ocupació o que no té un impacte econòmic en el mercat laboral tan important com pot tindre un hotel".

"Aquest és el model que nosaltres defensem des del Partit Socialista. No estàvem a favor d'aplicar una taxa lineal a tots els municipis, ja que cada destí és diferent i cada ciutat sap quines activitats turístiques és millor gravar o quines activitats turístiques és millor deixar exemptes", ha explicat Gómez, que s'ha mostrat "satisfeta amb el resultat final".

Arxivat a:

Destacats