Gómez defensa el terciari a la platja i l'hotel previst al PEC

Guardar

0523 EMBARGADA PEC Cabanyal zona verda
0523 EMBARGADA PEC Cabanyal zona verda

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha defensat aquest dilluns el terciari situat enfront de les platges de Las Arenas i la Malva-rosa, contemplats al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar i l'hotel de 15 altures previst també en l'entorn i ha confiat que l'administració central, a través de la demarcació de Costes, ho entenga i advoque pel seu manteniment.

Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar la Guia de Disseny per a la Transformació Sostenible de l'Espai Públic de la ciutat, preguntada per si hi ha algun avanç respecte als aspectes que el Govern central va demanar esmenar respecte al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha requerit a l'Ajuntament de València més documentació i l'esmena de determinats aspectes del PEC, com el projecte de construcció d'un hotel de 15 altures i l'ús terciari contemplat.

"La nostra posició és la que hem continuat mantenint fins al moment" ha respost la responsable municipal, que ha defensat les propostes contingudes al PEC i ha considerat que "cal respectar el terciari que hi ha al Passeig" Marítim per estar "assegut" i ser un "referent local i nacional".

Sandra Gómez ha agregat que "existeix ja un acord sobre això" que s'ha traslladat a la demarcació de Costes i ha destacat que s'està "en un procés de negociació". "A València s'ha entés i esperem que a Madrid també", ha agregat, a més de precisar que "no es podria aprovar el PEC donant per fet que cal llevar tota la línia de restauració del Passeig Marítim".

La vicealcaldessa ha afirmat que l'Ajuntament no comparteix eixa opció i ha considerat que està "fora de sentit comú". Després d'això, preguntada pel nou hotel que es projecta, ha apuntat que "Costes vol llevar tot el terciari. L'hotel nou, el vell. Tot el terciari". "No té sentit", ha insistit.

Així mateix, ha precisat que el nou hotel plantejat "està moltíssim més arrere de la línia de costa" i ha asseverat que "totes les ciutats del món tenen terciari en la zona marítima".

Gómez s'ha mostrat esperançada a poder solucionar aquesta discrepància amb l'administració central. "Crec que s'entendrà. Crec que havien entés que tot era nou. Crec que ho solucionarem", ha dit.

"ACCELERAR LA SEUA APROVACIÓ"

D'altra banda, respecte el PEC, la titular de Desenvolupament Urbà ha reiterat "la voluntat d'accelerar la seua aprovació" i ha explicat que s'està treballant per a "solucionar qualsevol qüestió que s'ha pogut plantejar" i poder tancar aquesta tardor la contestació d'al·legacions.

Sandra Gómez ha destacat la necessitat d'aprovar formalment aquest pla urbanístic per a donar "seguretat" i tancar per als veïns d'aquest entorn una etapa "després d'anys d'incertesa".

Arxivat a:

Destacats