Gómez assegura als veïns de Patraix que el compromís per a construir el centre cívic continua vigent

Guardar

VicealcaldessaSandraGómez
VicealcaldessaSandraGómez

La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat aquest dimarts el "compromís" de l'Ajuntament de crear un centre cívic en Patraix, atesos els acords municipals en aquest sentit i a les reivindicacions del veïnat del barri sobre aquest tema.

Així, la també portaveu socialista en el consistori ha traslladat un "missatge de tranquil·litat" a aquests ciutadans i els ha indicat que l'equip de govern local -conformat per Compromís i PSPV- no s'ha oblidat d'ells.

Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar la Setmana de l'Urbanisme, preguntada pel centre multiservei per a persones sense sostre programat en Patraix i anunciat aquest dilluns per l'edil de Serveis Socials, Isabel Lozano, al carrer Salavert amb un pressupost de 94.000 euros.

La vicealcaldessa ha afirmat que el centre cívic previst per a aquesta zona de la capital valenciana "continua absolutament vigent". "M'agradaria llançar un missatge a tots els veïns i veïnes de Patraix i traslladar-los que el compromís de l'Ajuntament de construir allí un centre cívic continua absolutament vigent", ha exposat.

Sandra Gómez ha manifestat que la creació d'una dotació d'aquest tipus és "un compromís que ha adquirit l'Ajuntament al llarg de diverses legislatures". Així, ha detallat que aquest és "un centre cívic que es va concebre arran del desenvolupament de la unitat d'execució", ha dit, que ja es va determinar que fora d'aqueixa manera en 2006 i ha ressaltat que "es va reconfirmar i es va tornar a debatre en 2018".

"Crec que per unanimitat en el ple de l'Ajuntament de València va quedar clar que aqueixa parcel·la seria per a un centre cívic", ha afegit, alhora que ha asseverat que des de la delegació de Participació Ciutadana "s'ha estat treballant amb les diferents entitats i moviments veïnals de Patraix per a traure ja els plecs per a la redacció del projecte de centre cívic".

"Ací va un centre cívic. Segur, està acordat, tant en el ple com en el desenvolupament urbà que es va signar en 2006", ha insistit, després del que ha reiterat el seu "missatge de tranquil·litat" a "tot el veïnat" d'aquest barri. "No ens hem oblidat d'ells. Sabem que tenim un compromís amb el barri. Tenim un compromís amb el desenvolupament d'aquesta important infraestructura per la qual han lluitat els seus veïns anys".

Reivindicació històrica

El president de l'Associació de Veïns de Patraix, Toni Pla, ha indicat aquest dimarts que el centre cívic és una "reivindicació històrica" i una "necessitat històrica" per als qui viuen en aquesta zona, així com un "compromís de l'actual govern".

Pla s'ha pronunciat d'aquesta manera després d'una reunió mantinguda amb l'edil de l'executiu municipal Pilar Bernabé, presidenta de la Junta de Districte de Patraix, en la qual ha participat també la regidora de Participació, Elisa Valía. "Hem estat més de vint anys lluitant", ha manifestat Pla, que ha qualificat de "notícia esperançadora" que s'haja dit que "d'ací a poc temps" es comptarà amb el projecte per al centre cívic.

Respecte al centre multiservei per a persones sense sostre anunciat per Lozano ha assenyalat que els veïns entenen la seua necessitat, però ha insistit a comptar amb el cívic que ells reclamen en un barri en el qual els terrenys municipals són "escassos". "Entenc que és necessari un altre tipus d'instal·lacions que dóna cobertura a la ciutat, però entenc que els terrenys municipals en Patraix són escassos i inexistents", ha exposat.

"S'ha de complir"

Per part seua, després de la citada reunió, el president de l'associació de comerciants Jesús-Patraix, Nacho Larraz, ha asseverat que no estan "per a res en contra del projecte" de centre multidisciplinari per a persones sense sostre. No obstant això, ha matisat que rebutgen que siga en el lloc "on fa vint anys que estem reivindicant un centre social i cultural promés per l'Ajuntament" i que "s'ha de complir". "Ha de posar-se en marxa i una vegada tinguem aquest centre, podem obrir un debat per a poder establir, en el millor lloc i de la millor manera aquest centre per a persones sense llar", ha afegit Larraz.

Arxivat a:

Destacats