Gómez aposta en Benimàmet per "prioritzar les dotacions que reivindiquen els veïns"

Guardar

La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, amb veïns de Benimàmet
La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, amb veïns de Benimàmet

La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha defensat en Benimàmet la necessitat de "prioritzar les dotacions que reivindiquen els veïns" i que els solars sense construir de la població "es reserven per a la construcció de les dotacions que demanden des de fa anys" com el centre de dia, l'ampliació del centre de salut, el centre multidotacional que compte amb una escoleta, una residència per a majors, el centre sociocultural i la Universitat Popular.

Gómez, que ha visitat Benimàmet en el marc de la campanya 'El teu barri en el Mapa', ha defensat que les inversions públiques que es destinen a aquesta zona de València "han de servir per a cobrir les necessitats de dotacions públiques per als veïns i veïnes".

"Com a Ajuntament hem de garantir que els solars que ha cedit l'Ajuntament de València servisquen per a solucionar els problemes de dotacions públiques que té el poble de Benimàmet", ha continuat, segons recull el PSPV en un comunicat.

La vicealcaldessa ha subratllat que Benimàmet "no té centre per a persones majors, no té residència, no té centre de dia i molts altres serveis i això són necessitats que pateixen els veïns i veïnes d'allí". Per això, ha incidit, "tenen raó en les seues reivindicacions i els solars buits s'han d'utilitzar per a serveis del poble".

Aquest passat dimarts, veïns de la pedania valenciana de Benimàmet es van concentrar per a expressar el seu rebuig al projecte de la Conselleria d'Igualtat d'instal·lar en un solar un centre de menors tutelats i reivindicar que aqueix espai es dedique a "els serveis necessaris" per a la zona, que "o no es tenen o estan en precari o són insuficients".

Es tracta d'una parcel·la de 4.000 metres quadrats en el centre de la pedania i, segons afirma l'Associació de Veïns i Veïnes de Benimàmet, "no s'han contemplat les necessitats del barri" ni les seues peticions, que porten sol·licitant des que es van instaurar els pressupostos participatius. Entre altres reivindicacions, els veïns aposten per l'ampliació del centre de salut i per un centre de majors.

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de València, Joan Ribó, va reconéixer que la pedania de Benimàmet posseeix falta de recursos socials i ha assenyalat, en aquest sentit, que els seus veïns tenen "motius per a exigir més serveis socials" dels que hi ha en l'actualitat. No obstant això, va considerar "raonable" la proposta de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de crear "un centre de menors" tutelats en aquesta zona de la capital valenciana.

Des de l'oposició municipal, la portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, va mostrar el seu suport als veïns de Benimàmet i va criticar "la passivitat del Govern de Ribó i el PSPV que segueix sense dotar dels serveis que precisa aquesta pedania de la ciutat on viuen quasi 15.000 veïns".

Destacats