Gómez anuncia un concurs multidisciplinar per a dissenyar el nou Benimaclet, integrant-lo amb el seu nucli històric

L'objectiu és aconseguir un "projecte basat en el consens i en el qual tots els veïns i veïnes tinguen veu"

Guardar

ribo_pai_benimaclet
ribo_pai_benimaclet

Després de l'última polèmica sobre el PAI de Benimaclet, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat, aquest matí, que convocarà un concurs interdisciplinar, de la mateixa manera que ja es va realitzar en el PEC del Cabanyal o Ciutat Vella, amb l'objectiu que professionals multidisciplinaris, en col·laboració amb els tècnics de l'Ajuntament de València, elaboren un nou projecte, aquesta vegada, consensuat.

Per això, es llançarà un procés de participació ciutadana perquè "totes les veus estiguen incloses". "Cap partit té el dret de decidir quines són les necessitats del barri", ha assenyalat Gómez. Per aquest motiu, en aquest nou procés "es comptarà amb la participació de tots els veïns i veïnes de Benimaclet, això sí garantint que es mantindran drets bàsics per a qualsevol barri de la ciutat, com és l'habitatge públic, zones verdes o espais recreatius".

D'aquesta manera, la vicealcaldessa ha confirmat que signarà la moció impulsada per a llançar aquest concurs multidisciplinar, que no només dissenyarà el nou sector de Benimaclet, sinó tot el barri. "No hem de prolongar models de barris dividits en dos. Per això, l'objectiu d'aquest concurs és integrar la zona històrica amb la nova i donar-li continuïtat".

Aquest projecte es liderarà des de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, "garantint, en tot moment, l'interés general", perquè l'objectiu no és un altre que revisar la unitat funcional del barri, conéixer les necessitats i, per descomptat, assegurar que ningú quede exclòs d'aquest procés participatiu del qual eixirà el nou Benimaclet.

Arxivat a:

Destacats