Giuseppe Grezzi presenta l'itinerari de la setmana de la mobilitat a València

L'Ajuntament està adherit a la iniciativa European Mobility Week, que tindrà lloc entre el 16 i 22 de setembre

Guardar

grezzi movilidad sostenible
grezzi movilidad sostenible
Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible ja ultimen els preparatius per a la qual serà la setmana de la mobilitat a la ciutat de València. El regidor d'aquest àmbit, Giusepe Grezzi, ha presentat aquest matí l'itinerari en el qual es mostren totes les activitats i actes que tindran lloc entre el 16 i 22 de setembre amb l'objectiu de promoure alternatives de mobilitat més sostenibles. Cal recordar que l'any passat no es va celebrar a causa de la situació de la pandèmia en aquells dies, molt diferent a l'actual amb més del 70% de la població immunitzada.La European Mobility Week és la principal campanya de sensibilització de la Comissió Europea sobre la mobilitat urbana sostenible. Promou un canvi de comportament en favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents. ‘Segur i saludable amb una mobilitat sostenible’ (Safe and Healthy with Sustainable Mobility) és el lema d'enguany com a homenatge a les dificultats patides per Europa -i el món- al llarg de la pandèmia de COVID-19."Portem 6 anys promocionant la mobilitat sostenible des de l'ajuntament i la regidoria. Gràcies al que hem fet en els últims anys som referents a Europa i les activitats d'enguany tindran el seu epicentre en la plaça de l'Ajuntament. Serà un cap de setmana amb activitats lúdiques, zones de jocs infantils, teatres i coses perquè els més xicotets es puguen divertir", ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.Entre les activitats programes, destaquen programes de ràdio en directe relacionats amb la mobilitat sostenible, actuacions d'humor intel·ligent i concerts que tindran lloc a última hora de la vesprada. Exemple d'això és que el 17 de setembre seran presents els integrants de ‘Carne Cruda, el programa de ràdio liderat per Javier Gallego, i en el qual participarà el grup valencià Mafalda. Així, el dissabte 18 les protagonistes seran les còmiques Carolina Iglesias i Victoria Martín, que estaran en directe amb el seu podcast ‘Estirant el xiclet’. El diumenge 19 serà el torn del programa ‘Podríem estar millor’ d'À Punt Mèdia.

Promoció de la bici i dia sense cotxes

El diumenge 19 de setembre també tindrà lloc una de les majors activitats de promoció de la bicicleta com a transport sostenible. Segons ha explicat Grezzi, partiran sis rutes des de diferents barris que arribaran fins a la plaça de l'Ajuntament amb l'objectiu de situar a la bici com "un dels exemples de la mobilitat sostenible a Espanya, i hi haurà regals per a tots els participants".El dia Internacional sense cotxes se celebra en tota Europa i en molts llocs del món el 22 de setembre, data en la qual es tancarà la setmana de la mobilitat a València. "Aqueix dia tothom podrà viatjar gratuïtament en l'EMT i des de l'empresa es pondrña a la disposició de tothom tota la flota d'autobusos perquè la gent que gaudi aqueix dia de la ciutat el faça amb el bus", ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible.

Altres activitats

Amb motiu d'aquesta setmana de promoció de la mobilitat sostenible a València, en les parades de l'EMT hauran codis QR que hauran d'escanejar-se en el mòbil. Contaran la història d'aquest mitjà de transport públic que tants anys porta servint en la capital valenciana. Entres altres coses, també se celebrarà el desé aniversari des que es posara en marxa el servei de Valenbisi a la ciutat, al juny de l'any 2010.D'altra banda, el diumenge 19 de setembre es projectarà en la plaça de l'Ajuntament a les 20.00 hores de la vesprada ‘La plaça és teua’. Un documental que podrà veure's a l'aire lliure i que repassarà la història que hi ha darrere de "la recuperació de la plaça per a les persones, per a fer veure la transformació de la plaça, que s'ha convertit en tot un símbol de la ciutat", ha remarcat Grezzi.El regidor de Mobilitat Sostenible ha volgut finalment agrair a Emiliano García, regidor de Turisme, per la seua col·laboració i per "haver treballat braç a braç per a donar a conéixer la ciutat de València d'una altra manera i que València siga un dels referents de la mobilitat a Europa".
Destacats