Giner demana desinfectar l'entorn del Gulliver, "menjat" per tovalloletes

Guardar

Brutícia a l'entorn del parc Gulliver
Brutícia a l'entorn del parc Gulliver

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha reclamat una neteja i desinfecció total de l'entorn del parc Gulliver, que està "menjat" per tovalloletes i altres residus que van eixir d'embornals en les últimes pluges del passat mes de maig.

"Les fortes pluges a principis de maig van trencar les tapes dels embornals i van deixar eixir aigües brutes amb tovalloletes sanitàries, que encara hui dia segueixen pegades a les tanques d'obra del parc infantil enmig del jardí del Túria", ha denunciat Giner en un comunicat.

El dirigent Cs no entén "com és possible que haja passat quasi un mes i que l'Ajuntament encara no s'haja dignat a netejar això, que va eixir directament del Col·lector Nord i que es troba a plena vista en l'antic llit del riu Túria".

"És una total i absoluta falta d'higiene. I això no fa més que demostrar, novament, el poc interés que té el govern de Ribó de cuidar la imatge i el patrimoni de la ciutat de València, més l'any que compleix 35 anys el jardí", ha assenyalat.

A més, Giner ha apuntat que les tovalloletes pegades a les tanques del Gulliver "no és l'únic problema que van deixar les pluges de maig", ja que, "com ja és habitual en períodes de precipitacions més intenses, la depuradora de Pinedo va haver d'alleujar, per la qual cosa es van tornar a abocar aigües residuals a l'Azarbe al costat de les platges".

"No entenem com un problema que és cada vegada més habitual i que afecta directament la salut de les nostres platges encara no s'ha solucionat", ha assenyalat.

De fet, Giner ha indicat que, en els cinc primers mesos de maig, "ja s'han alleujat més aigües residuals de la depuradora que en tot l'exercici 2021". "Durant tot l'any 2021, es van abocar 470.000 metres cúbics, mentre que el maig de 2022 ja anem pels 625.000. Sabem que el govern de Ribó no pot controlar les pluges, però sí que pot posar solucions per a evitar que aquestes tinguen efectes tan lesius en el medi natural. València necessita urgentment els sis tancs de tempesta promesos", ha lamentat.

En aquest sentit, Giner ha assegurat que els depòsits de tempestes "ajudarien a contindre l'excés d'aigua durant les pluges torrencials, la qual cosa evitaria el col·lapse de la depuradora i, en conseqüència, la necessitat d'abocar aigües a la mar". "Ens sembla un atemptat contra la naturalesa i contra les nostres platges, i més de cara al període estival", ha qüestionat.

Destacats