Giner critica l'"autocomplaença" de Ribó i creu "molt deficient" la seua gestió: "Actua tard"

Guardar

giner_archivo
giner_archivo

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha criticat l'"autocomplaença" de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó (Compromís), al mateix temps que ha considerat "molt deficient" la seua gestió al capdavant del consistori, tant pel que respecta al tractament "del quotidià" com a la "falta de visió global".

En aquest sentit, Giner ha opinat que el primer edil "actua tard" i "no veu vindre" les coses i ha indicat que així ha ocorregut amb la crisi generada per la Covid-19, que "li ha vingut gran a l'alcalde". Ha lamentat, en aquest cas, que la ciutat començara "tard" a prendre decisions enfront de la pandèmia. "Comprenc que és una situació global, però no hi ha dubte que el que ha sigut a les seues mans no ho ha fet", ha apuntat en una entrevista a Europa Press en fer balanç de la gestió de Joan Ribó en el primer any i mig del seu segon mandat.

"Trobada que Ribó de seguida cau en l'autocomplaença. La seua gestió és molt deficitària. No són moments per a autocomplaença. Són moments per a saber que aquesta crisi ens canviarà a vida i hem d'adaptar la ciutat als nous temps que han de vindre. Hem de buscar noves solucions per a l'activitat econòmica i social. És un repte que tenim com a ciutat", ha indicat. Fernando Giner ha estés aquesta gestió "molt deficient" a tot l'equip de govern local, el conformat per Compromís i PSPV i conegut com a Govern del Rialto.

"Ens han robat quatre milions d'euros en l'EMT, se'ns han cremat autobusos, ens ha caigut un sostre en el Palau de la Música, Galiana -el regidor d'Innovació, Carlos Galiana-- que va anar a defensar València com a Capital de la Innovació i va fer el ridícul més espantós, tenim a un regidor cessat -Pere Fuset-- del seu càrrec en Cultura Festiva. Són quatre regidors de deu tocats. En un any i mig és molt. És bastant per a dir que no està sent un alcalde amb bona gestió", ha agregat el responsable de Cs.

Així mateix, Giner ha ressaltat que "en cinc anys que portem amb Ribó, un alcalde comunista, mai" li ha sentit "assumir a ell la responsabilitat de res" i tampoc "a cap" dels membres "de Compromís" però sí que atribuir-la als seus socis de govern socialistes. "Amb tot el que estem dient, mai li he sentit assumir cap responsabilitat ni a ell ni als seus regidors de Compromís. Si que li he sentit tirar la culpa al PSPV i a més, diverses vegades", ha exposat.

El portaveu taronja ha manifestat que "la pregunta" que cal fer-se és "per què engul tant" el grup socialista. "Quina necessitat d'engolir tot això que estem comptant: Haver de defensar a Grezzi --Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT--, haver de defensar a Galiana i a Tello --Glòria Tello, edil de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música-- en el Palau de la Música", ha plantejat.

"TANT COSTA UNA BUTACA"

"Tant costa una butaca", ha preguntat a continuació, alhora que ha dit que si no és per aqueix lloc la situació "no té una altra explicació". "No té cap altra explicació lògica", ha afegit Fernando Giner. Ha afirmat que "Ribó és alcalde amb el suport del PSOE" i ha considerat que "aqueixa conveniència està perjudicant claríssimament la ciutat de València", alhora que ha destacat que els socialistes "no han sigut capaços de fer veure que la gestió de Compromís estava sent perjudicial per a València".

"No han sabut defensar això. És cridaner en cinc anys no haver votat ni una sola abstenció", ha assenyalat. "Estem parlant d'onze plens. Estem parlant de més de 600 votacions. Ni s'han abstingut en aspectes tan importants com l'estafa de l'EMT o la gestió del Palau de la Música. Aspectes purs de gestió", ha precisat.

Giner ha advertit que "ací ningú està plantejant si un ha de ser lleial als seus socis o no" sinó "parlant de València i d'aspectes objectius" i s'ha preguntat si "és de dretes o d'esquerres que la ciutat tinga els jardins arreglats, que estiga neta, que tinga un Palau --de la Música-- tancat fins a 2023" o parla de "la gestió de l'EMT". "No s'entén que es permeten aquestes coses", ha insistit.

"CÒMPLICE DE LA MALA GESTIÓ"

El portaveu de Cs ha apuntat, com a "conclusió" que "si Ribó fa el que fa és perquè té el beneplàcit del PSOE", que és "còmplice de la mala gestió" de l'alcalde. "Ho tinc així de clar", ha postil·lat. En aquest punt ha censurat també que Grezzi s'haja "ficat en Urbanisme", àrea que dirigeix la vicealcaldessa i portaveu socialista Sandra Gómez, i que haja "fet el que li ha donat la gana en la plaça de l'Ajuntament" en la seua reforma provisional.

Fernando Giner ha considerat que això ha sigut una "imposició de Compromís a l'hora de fer les coses". "Que Grezzi faça el que li done la gana en aquesta ciutat només pot ser si el PSOE li dóna suport. No ho està fent en qüestions de mobilitat, ho està fent en aspectes d'urbanisme. Això és el que nosaltres ni compartim, ni acceptem, ni comprenem", ha subratllat.

Destacats