Generalitat i Ajuntament reactiven el Consell de Festes Tradicionals Valencianes

Manuel Alcaraz i Pere Fuset arriben a un acord per impulsar la cultura festiva de València.

Guardar

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, han acordat reactivar el Consell de Festes Tradicionals Valencianes, "com a element de participació ciutadana a la Comunitat", ha destacat Alcaraz.

Alcaraz ha afirmat després de la reunió que aquest organisme "té molt a dir, amb tasques molt concretes de mediació en la societat civil, en l'extensió cultural i col·laborant amb moviments associatius".

Alcaraz ha explicat que la Llei de Transparència i Participació aprovada en la passada legislatura "no es va acordar del Consell de Festes Tradicionals, que aquest nou govern vol constituir i que estigui funcionant en el menor temps possible a través de les vies legals oportunes".

Durant la trobada amb el regidor Fuset s'ha tractat també la futura creació del Pla Estratègic de Falles, que permetrà analitzar els detalls de l'impacte de la festa a la capital i la seva economia.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que "ens posarem a treballar immediatament amb tots els Centres Valencians en l'Exterior, alguns dels quals ja havien mostrat el seu interès a col·laborar durant la seva visita a València el passat mes de març, perquè les Falles siguin declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco".

Per la seva banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha qualificat la reunió de "fructífera", trobada en el qual s'ha tractat la situació actual de les Falles "esperant ser proclamades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i veient la manera d'implicar als Centres Valencians en l'Exterior en aquesta campanya".

Quant a l'activació del Consell de Festes Tradicionals Valencianes, Fuset ha indicat que les nostres festes "són un gran teixit associatiu i de participació per als valencians i volem que siguin un motor social, cultural i econòmic per a les valencianes i valencians".

A la reunió també han assistit el secretari general de la Junta Central Fallera, Pepe Martínez, i el cap de Secció de Museus de la Regidoria, Gil-Manuel Hernández.

Destacats