Generalitat i Ajuntament de València creen una comissió per a treballar en la recuperació de la inversió de les obres de la Fórmula 1 en el Sector del Grau

Guardar

La Generalitat i l'Ajuntament de València han constituït la comissió de seguiment per a treballar conjuntament en la recuperació de la inversió feta per la Generalitat en les obres del circuit de Fórmula 1 que discorre pel Sector del Grau.

Esta comissió havia d'haver-se creat fa nou anys amb la firma del Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i l'Ens Gestor de Transports i Ports de la Generalitat (GPT) , actualment Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) , tal com es contemplava en el mateix. Este conveni es va subscriure per al desenvolupament de les infraestructures necessàries d'accés i connexió viària de la ciutat amb el Port de València (Albereda i Avinguda de França) , que inclouen part de les obres del circuit urbà en el Sector del Grau.

Tal com arreplega el conveni de 2007, el finançament completa d'esta actuació la va realitzar la Generalitat, a través d'EIGE. No obstant això, el 100% d'esta inversió serà objecte de retorn per l'Ajuntament de València al Consell, a través de la imposició del corresponent cànon d'urbanització o a través de qualsevol altra fórmula que es considerara adequada.

L'anterior govern autonòmic va invertir entorn de 100 milions d'euros en la construcció del circuit de Fórmula 1, dels quals el 50% aproximadament correspon a les obres executades en el Sector del Grau. Amb la constitució de la comissió de seguiment, es genera el marc adequat perquè ambdues administracions treballen conjuntament a fi d'aconseguir els acords necessaris per a recuperar la inversió realitzada en eixa àrea.

Hui s'ha constituït la comissió de seguiment, en la que s'ha acordat que durant 2017 s'elaborarà un full de ruta que establisca el compliment de la de les obligacions assumides per ambdues administracions.

En representació de la Generalitat, formen part de la comissió el secretari autonòmic de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira; la directora general d'EIGE, Blanca Marín; i el secretari general administratiu de la Conselleria, Ricard Escrivà. Pel que fa a l'Ajuntament de València, formen part el regidor de Gestió d'Obres d'Infraestructures, Vicent Sarrià; el secretari de l'àrea 1 del Consistori, Manuel La Torre; i la directora general d'Ordenació Urbanística de l'Ajuntament, Florentina Pedrero.

Actualment, EIGE ha d'afrontar la hipoteca heretada per l'anterior Govern Valencià, ja que la inversió es va finançar parcialment amb un préstec de 60 milions d'euros que s'amortitzarà en huit anys. El passat mes de juny, la Generalitat va haver d'abonar el primer pagament de 7,5 milions d'euros per a pagar el deute per les obres del circuit urbà.

Per la seua banda, el passat gener el ple del Consell va donar per finalitzades les actuacions assignades a la Conselleria per a executar qualsevol infraestructura, equipament o instal·lació complementària del circuit.

Destacats