Kibiwott Kandie i Konstance Klosterhalofen, guanyadors de la Mitja Marató València 2022

Es tracta de la 31ª edició d'aquesta prova esportiva que ha congregat a més de 20.000 corredors en la ciutat del Túria

Guardar

Kibiwott Kandie creauant la línea de meta del Mig Marató de València 2022. Foto: Twitter Medio Maratón Valencia
Kibiwott Kandie creauant la línea de meta del Mig Marató de València 2022. Foto: Twitter Medio Maratón Valencia

València ha acollit en el matí de hui diumenge 23 d'octubre la Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich 2022. Es tracta de la 31ª edició d'aquesta prova esportiva que ha congregat a més de 20.000 corredors en la ciutat del Túria. Milers de persones que han gaudit de l'esport a València al llarg dels més de 21 quilòmetres de recorregut que presentava aquesta competició valenciana.

El punt de partida de la 31ª edició de la Mitja Marató de València 2022 ha sigut en l'avinguda dels Tarongers. I ha sigut a les 8.25 hores quan s'ha donat el tret d'eixida d'aquesta carrera. Àdhucsía , l'eixida dels corredors s'ha fet de manera escalonada i cinc minuts després, a les 8.30 hores, s'ha produït la segona tanda. L'última eixida ha sigut a les 9.15 hores del matí.

En la categoria masculina, el kenyà Kibiwott Kandie ha sigut el vencedor. Un corredor que ha completat els 21.097 metres que té de recorregut aquesta prova en un total de 58 minuts i 10 segons. Una molt bona marca tenint en compte que han sigut sol deu dels més de 20.000 corredors que participaven en la carrera els que han acabat aquesta prova amb un temps per sota dels 59 minuts.

Per la seua banda, l'atleta originiaria d'Alemanya Konstance Klosterhalfen ha sigut la guanyadora en la categoria femenina de la Mitja Marató de València. Así, la corredora ha aconseguit parar el cronòmetre en 1 hora cinc minuts i 39 segons.

Recorregut de la Mitja Marató de València 2022

Aquesta prova esportiva ha recorregut alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat al llarg de les seues 21 quilòmetres. Des de l'avinguda Blasco Ibáñez, el carrer Colón i també l'avinguda del Port de València.

Les principals característiques del recorregut de la Marató de València d'enguany són la proximitat i la major amplitud entre la meta i l'eixida, menys girs de 90 graus perquè hi ha rectes més llargues i una menor influència del vent posat que s'han buscat zones que protegisquen millor als corredors d'aquesta amenaça. L'altitud mínima sobre el nivell del mar serà de 1,8 metres; mentre que la màxima serà de 18, deixant así una diferència d'altitud màxima de 16,2 metres.

Destacats