Galiana diu que els actes de les Falles els ha de marcar Sanitat segons les restriccions per la Covid-19

Guardar

fotonoticia_20210506121648_1920
fotonoticia_20210506121648_1920

El regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha assenyalat aquest dijous que els actes de les Falles que el consistori preveu poder celebrar en el segon semestre de 2021 "els ha de marcar la Conselleria de Sanitat" ateses les restriccions per a frenar la Covid-19 que estiguen vigents.

Així mateix, el responsable municipal ha indicat que de moment no s'ha parlat de cap en concret i ha apuntat que quan se sàpien quins podrien dur-se a terme se celebrarà una reunió de l'assemblea de presidents per a analitzar la decisió.

Galiana s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar els concerts de Vivers del pròxim mes de juliol, preguntat pels actes que podrien celebrar-se en unes pròximes festes falleres.

L'Ajuntament de València i representants de les Falles van mantindre dimarts passat una reunió amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la Mesa de Seguiment de la Covid-19, per a abordar la possibilitat de celebrar aquestes festivitats.

Després de la trobada, Carlos Galiana va manifestar que Barceló va traslladar al sector que la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 analitzarà aquesta setmana la celebració de festes patronals en la Comunitat Valenciana.

La responsable autonòmica va emplaçar al consistori i al món faller a mantindre una nova reunió dilluns que ve, després de la Interdepartamental de Sanitat, amb la finalitat d"aclarir cent per cent el tema de les dates i activitats falleres que es podrien realitzar".

Així, aquest dijous, preguntat per aquests actes, el titular de Cultura Festiva i president de la JCF ha exposat que "els actes els ha de marcar la Conselleria de Sanitat" en funció de "les restriccions que tinguem o no" davant la pandèmia.

Galiana ha afegit que "una vegada sapiem quan i com", les "dues preguntes que falta respondre", se celebrarà "una assemblea de presidents i presidentes" de comissions falleres "per a traslladar aqueixa decisió de la conselleria i prendre una decisió" sobre el desenvolupament dels actes.

En aquest sentit, preguntat per les activitats del programa que no es podrien fer, Galiana ha asseverat que "de moment, la conselleria --de Sanitat-- no ha contestat a aqueixa pregunta". Igualment, respecte a si podria haver-hi una ofrena amb un recorregut barrat, ha insistit que "no s'ha comentat com seran els actes" i ha dit que "en l'ofrena sempre hi ha hagut tanques".

"EMMAGATZEMADES I NUMERADES"

L'edil ha parlat també del temps que es necessitarà per a traslladar als carrers els monuments fallers que es guarden en Fira València després de la suspensió de les Falles de 2020 per la Covid-19. Sobre aquest assumpte, ha destacat que estan "totes emmagatzemes i numerades" i ha estimat que quan se sàpia la data en la qual podran tindre lloc les festes en uns "deu o dotze dies podrien ser al carrer".

D'altra banda, preguntat per si seria millor que les falles tingueren lloc al juliol per a poder preparar els actes de preselecció de les falleres majors, Carlos Galiana ha respost que no i que això "és igual, atés que "els temes posteriors a les Falles no incidiran en quan seran" aquestes festes. "No hi ha problema", ha postil·lat.

Destacats