Galiana anuncia l'habilitació de quatre nous aparcaments públics

Segons el Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana, el 51,5% dels valencians i valencianes creuen que el servei d'aparcaments públics ha empitjorat en l'últim any

Guardar

Galiana
Galiana

El regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana, ha anunciat la futura iniciativa que el Govern Municipal engegarà per donar resposta la demanda ciutadana de nous aparcaments en solars municipals. Aquesta consistirà en l'habilitació de quatre solars com a aparcaments públics per part de l'EMT, després de l'encomana que els farà la Regidoria de Mobilitat abans d'acabar l'any.

Els espais municipals en els quals es construiran els aparcaments són: en els carrers Flor de Maig, en Quatre Carreres; Pere Delmonte, en Benicalap; Nino Bravo, al costat de la Ciutat de la Justícia; i plaça Vicent Castell Marqués, en l'Olivereta.

L'enquesta que va inspirar aquesta mesura, el Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana, es va realitzar sobre un espectre de 2.300 persones triades de manera aleatòria en 287 punts de la ciutat, tenint en compte quotes de sexe, edat i relació amb l'activitat econòmica per Districte. Segons l'avanç dels resultats per al total de la ciutat, el 51,5% dels valencians i valencianes creuen que el servei d'aparcaments públics ha empitjorat en l'últim any, encara que la gestió d'aquests aprova amb un 4,4 sobre 8.

El regidor ha mostrat la seua satisfacció pels resultats de l'estudi respecte a la valoració ciutadana dels serveis municipals, que manté la seua nota per sobre de l'aprovat: un 5,6. L'estudi recull també la valoració de la Generalitat, que se situa en el 5,4; mentre que la del Govern espanyol, malgrat situar-se per sota de l'aprovat amb un 4,6, experimenta un creixement respecte a la consulta anterior, que va ser del 3,5 (abans del canvi de titularitat en l'Executiu central, després de la moció de censura aprovada al Parlament).

La gestió municipal aprova en la pràctica majoria dels districtes i pobles de València: dels 19 districtes, 17 donen la seua aprovació a la gestió del govern local, amb l'única excepció de dues: Pobles de l'Oest i Extramurs; Ciutat Vella marca la nota màxima, amb un 6,6.

L'enquesta recull també dades sobre les principals preocupacions col·lectives i personals dels veïns i veïnes, que tornen a situar l'atur en primer lloc, i desglossa la valoració dels diferents serveis públics per part tant dels qui són usuaris com dels qui no. La neteja i l'urbanisme repeteixen com els principals problemes que perceben els usuaris als carrers. Així mateix, el baròmetre subratlla la valoració positiva del veïnat sobre el nivell de seguretat als carrers, ja que gairebé el 49% considera que el seu barri és més segur que la resta de la ciutat. Finalment, l'estudi recull dades sobre la percepció de la solidaritat, i sobre la convivència amb determinats col·lectius.

Arxivat a:

Destacats