Francesc Colomer subscriu un conveni amb UNESCO València Mediterrani per col·laborar en la XII Multaqa

L'objectiu és situar a València com a referent tant a nivell nacional com a internacional i crear sinergies amb els països de la Ruta de la Seda.

Guardar

CONVENIO_UNESCO_II
CONVENIO_UNESCO_II

El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit amb el president de Centre UNESCO València, José Manuel Gironés un conveni de col·laboració per a l'organització de la Multaqa de les cultures, un esdeveniment cultural que aquest any celebra la seva dotzena edició sota el lema "la Seda i la Pau".

Multaqa tindrà lloc a la ciutat de València del 8 al 12 de juny, però es projectarà en el temps fins a novembre amb diferents activitats com les jornades 'Viure la Seda' i el 'Atles Raonat'.

Després de la signatura del conveni, Francesc Colomer ha explicat que "la Ruta de la Seda ens permet albirar un futur carregat d'oportunitats, prosperitat, tolerància i sentiments de justícia". En aquest sentit ha ressaltat la importància de la XII Multaqa "amb actes que tots els valencians anem a poder gaudir".

Així mateix, Colomer ha destacat la "enorme qualitat dels convidats, tant de component diplomàtic, cultural i acadèmic, que participaran en diferents actes de la Multaqa" i s'ha mostrat convençut que el programa contribuirà a situar a València en la primera línia de l'avantguarda en aquests fòrums de reflexió de cort internacional. A més, ha convidat a tots els ciutadans "a participar en tots els actes oberts al públic que se celebren durant la Multaqa de les Cultures".

cal destacar que, a través d'aquest acord, es pretén difondre entre la societat tots els béns patrimonials, documentació, bibliografia i recerques relacionats amb la Ruta de la Seda de València, així com internacionalitzar la ciutat i dotar-la de major notorietat turística i cultural.

Així, la Agència Valenciana del Turisme contribuirà econòmicament en les actuacions per a la promoció de la Ruta de la Seda que s'efectuen per l'Associació UNESCO València Mediterrani fins a la quantitat de 160.000 euros.

A través d'aquest conveni es duran a terme, a més de la XII Multaqa i les jornades 'Viure Seda' i 'Atles Raonat', altres activitats com el 'Steering Committee Meeting' i el '2º Trobada Mundial del Programa UNESCO Ruta de la Seda'.

cal ressaltar que entre els objectius de la participació de la Agència Valenciana del Turisme en l'organització d'aquests esdeveniments destaca el propòsit de situar a València com a referent tant a nivell nacional com a internacional de la Ruta de la Seda, així com crear sinergies amb els països que la formen, a més de promoure la difusió intensiva dels continguts i valors de tots els municipis de la Comunitat Valenciana per la seva històrica activitat de la producció i comerç de la seda.

Arxivat a:

Destacats