Finalitzen les obres de la segona fase de reurbanització del carrer Murta

Guardar

obras calle murta
obras calle murta

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat la finalització de les obres de la segona fase de reurbanització del carrer de la Murta, situada en el barri de Benimaclet. El projecte, el qual s'ha dividit en tres fases, "ha millorat l'accessibilitat i la qualitat de l'espai urbà i va ser resultat de la consulta ciutadana sobre inversions en barris promoguda per l'Ajuntament de València", ha recordat Gómez. L'àmbit d'actuació del projecte ha ocupat la reurbanització del tram del carrer de la Murta comprés entre els carrers Arquitecte Arnau i Poetes Anònims.

Sandra Gómez ha ressaltat que amb aquesta intervenció "es reforça un dels eixos centrals de Benimaclet, que uneix un dels seus carrers més llargs amb la plaça de Benimaclet, l'horta i el cementeri". A més, ha destacat que aquesta via "s'ha consolidat com una zona de pas per als escolars que diàriament acudeixen al Col·legi Públic de Benimaclet".

Així mateix, la vicealcaldessa ha precisat que l'estat original d'aquest carrer, concretament del tram urbanitzat, "requeria una intervenció que garantira la seguretat dels veïns i vianants". L'amplària de les voreres era d'1,90 i els paviments i part del mobiliari urbà es trobaven en mal estat. Amb la finalitzada reurbanització s'ha millorat la via, com ja es va fer en la primera fase del projecte amb el tram comprés entre els carrers Mistralenc i Arquitecte Arnau.

Amb les labors de renovació finalitzades, Gómez ha assegurat que "es garanteix una millor accessibilitat universal amb voreres de major amplària, nous i condicionats passos de vianants i la recuperació d'espai públic per als veïns i veïnes". A més, ha precisat que s'ha reposat el paviment usant materials amb textures adequades i antilliscants, s'ha col·locat mobiliari urbà amb cinc nous bancs i huit papereres. "S'ha fet una clara aposta per la sostenibilitat en l'espai urbà mitjançant la plantació de 15 arbres en escocells i la instal·lació de 9 places d'aparcabicis", ha puntualitzat.

Amb la finalització de les obres d'aquesta segona fase del projecte, el pressupost del qual ha sigut de 246.143,99 euros, el carrer de la Murta i el barri de Benimaclet ja compten amb un nou tram reurbanitzat amb calçada de 3,30 metres, vorera esquerra de 2,50 metres enfront dels 1,90 inicials i vorera dreta de 4,20 metres. Sandra Gómez ha indicat que "s'ha guanyat espai per a vianant i s'ha reforçat la seguretat i l'accés a la via".

Arxivat a:

Destacats