FGV reactiva el procés d'oferta d'ocupació pública amb 136 places i la constitució de noves borses d'ocupació temporal

La inscripció es realitze únicament de manera telemàtica per la crisi del coronavirus

Guardar

Metrovalencia
Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reactivat els processos selectius per als ingressos derivats de les Ofertes d'Ocupació Pública dels anys 2017, 2018 i 2019 i per a la constitució de noves borses d'ocupació temporal, les bases de la qual es van publicar al febrer d'enguany en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) però que es van haver d'ajornar amb motiu de la crisi sanitària i l'estat d'alarma pel coronavirus.

A causa de la situació actual i a les recomanacions sanitàries per la crisi, es produiran alguns canvis, com que la inscripció es realitze únicament de manera telemàtica, eliminant la possibilitat de fer-ho de manera presencial en paper com estava previst al principi, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En l'oferta s'inclouen els llocs per a fer front a les necessitats de personal, derivades de l'aplicació de la Llei 7/2018 de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana i de la posada en marxa del servei nocturn de Metrovalencia.

A l'oferta de 106 places corresponent a 2019, se sumen les 15 places de 2018 i les 15 de 2017, per la qual cosa FGV llançarà un procés de selecció conjunt en 2020 per a un total de 136 llocs de treball per a València i Alacant. FGV ha reservat un mínim exigit per llei d'un 7 per cent per a persones amb diversitat funcional física, sensorial o psíquica, i un altre per a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

A més, amb la finalitat de promoure la igualtat efectiva de gènere, es tindrà en compte el que es preveu en l'II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, relatiu a criteris generals d'aplicació en les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries, que estableix com un dels criteris de desempat la resolució en favor del gènere que estiguera menys representat en l'empresa.

Les 106 places previstes corresponents a 2019 són: 21 agents d'estació per a València; 27 maquinistes tramvia i 33 maquinistes metre per a València; huit maquinistes Alacant; huit oficials per als tallers de València; un oficial de línia de tramvia a València; un cap o cap d'estació operador d'Atenció al Viatger per a València; cinc places de cap de circulació a Alacant; un agent de la unitat de supervisió i intervenció per a Alacant; i un cap d'instal·lacions elèctriques i automatismes per a València.

Respecte a l'oferta de 2018, la relació de llocs a cobrir és: quatre oficials per a Taller Machado; tres oficials per a Tallers de València Sud; tres maquinistes depòsit Tallers Machado; dos maquinistes tallers El Campello; dos oficials zelador de línia electrificada i un oficial de subestacions i telecomandament.

Les corresponents a 2017 inclouen dos maquinistes per a Benidorm; un maquinista per a tallers El Campello; set oficials per a tallers Machado; dos oficials per a tallers de València Sud; dos factors de circulació a Altea i un factor de circulació en Creueta. Les persones interessades poden obtenir més informació en la pàgina web d'FGV.

Destacats