Avança el túnel per als vianants que connectarà la línia 10 amb Metrovalencia

L'objectiu d'FGV és connectar la línia 10 en un futur fins al Mercat Central i el Pont de Fusta a través d'aquesta modificació

Guardar

Obres de la Línia 10 (Alacant-Natzaret)
Obres de la Línia 10 (Alacant-Natzaret)

Les obres que s'estan realitzant en l'estació de carrer d'Alacant a través de la Conselleria d'Infraestructures pretenen construir bases de pantalla que servisquen per a seguir amb les obres de soterrament sense afectar a tots els comerços i propietats influïts per la construcció. El principal objectiu que persegueix aquesta modificació és construir una connexió sota el sòl per als vianants entre les parades de Xàtiva i Alacant per a connectar la Línia 10 de tramvia (Alacant-Natzaret) amb Metrovalencia.

Les obres contemplen un pas per als vianants d'una longitud aproximada superior als 250 metres i unirà ambdues estacions en el subsol, sent necessària la ubicació d'una escala fixa i una altra escala mecànica, a més d'un ascensor accessible per a les persones de mobilitat reduïda. Aquesta modificació tenia com a previsió finalitzar a l'estiu de 2024, no obstant això, ho farà uns mesos més tard segons ha afirmat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. L'empresa ha modificat el projecte per a permetre la connexió de les estacions i l'extensió de la línia 10 del tramvia en el centre històric de València, connectant amb la línia 4 en el Pont de Fusta.

FGV ha apuntat que l'eixamplament del túnel permetrà, a més de l'accés dels vianants entre Alacant i Xátiva. que en els pròxims anys els tramvies també tinguen accés cap a Ciutat Vella, en direcció al Mercat Central i el Pont de Fusta.

La competència de Salomé Pradas compta amb 16,5 milions d'euros de pressupost per a realitzar la modificació, finançada pels Fons Europeus. Així doncs, aquest pressupost possibilitarà la connexió ràpida en les línies 3, 5 i 9 del metre per a fer transbord amb la Línia 10. Es tracta d'una de les principals actuacions del territori valencià per a connectar la zona litoral amb el nucli central i afavorir la mobilitat de les persones resident i, a més, de turistes. Aquesta ampliació està arracada de ser treta a informació pública, amb els estudis de planejament d'FGV.

D'altra banda, també s'està contemplant que l'actual Línia 6 la destinació de la qual és Torrefiel s'estenga fins a Empalme a través de la ronda nord, sota el nom "tramvia orbital". Es tracta d'una línia circular que travessa les rondes nord i sud de València, el projecte del qual prové de l'anterior etapa del Partit Popular.

Destacats