Festitraix: XXII edició del festival de música de Patraix

El barri valencià Patraix celebra del 4 al 13 d’octubre les festes populars

Guardar

Tardor (grup)
Tardor (grup)

Patraix dóna la benvinguda un any més a les festes populars que reuneixen durant més d'una setmana a tots els veïns del barri per a compartir junts una vetlada molt especial, plena de música, jocs, cultura i una infinitat d'activitats. I és que les festes, que van començar el 4 i acaben el 13 d'octubre, estan organitzades per l'Associació de Veïns de Patraix, que enguany compleixen 25 anys. Els més aficionats a la música en valencià, o aquells que els agrada descobrir música nova, no es poden perdre el festival que organitza l'associació.

I és que l'11 d'octubre se celebra en la plaça del barri el Festitraix, el festival de música que aquesta vegada reuneix grups de música en valencià. L'acte, que començarà a les 22.00 h. de la nit, comptarà amb l'actuació dels grups L'Home Brut i Tardor. L'Home Brut és un grup de música que va nàixer en la Vall Farta (Ribera Alta) en 2014. Des d'aleshores, el seu pas ha vingut marcat per una gamma d'estils que varia des del rock més alternatiu fins a l'indie més "ballable". El seu primer treball va estar nominat als premis Ovidi Montllor de 2015 en la categoria de millor maqueta. En el Festitraix es podran escoltar temes com Batiscafo Katiuscas o Cants de balena.

Pel que fa al grup Tardor, creat en 2011, té orígens valencians (Horta) i també fa la seua música en valencià. Igual que L'home Brut, el seu estil varia entre el pop-rock alternatiu i l'indie. Els seus components David García, Àlex Martínez, Cesc Domènech i Tono Hurtado interpretaran durant la vetlada temes del seu últim disc, anomenat "Patraix", a través del qual reivindiquen la vida de barri.

L'any passat l'esdeveniment va comptar amb l'actuació de Demens-out, Xtraños Quizá, The Gambieters, Fuego Amigo i Aridos.

Després del concert, es donarà pas a la revetla Warrions, amb la qual conclouran els esdeveniments del dia 11.

Destacats