Així serà la Festa de l'Orgull de València 2024: focs artificials, drag queens i Dj's

València celebrarà l'Orgull del 20 al 26 de juny de 2024. Descobrix tots els detalls

Guardar

Celebració de l'Orgull a València. Imatge: Víctor Fernández
Celebració de l'Orgull a València. Imatge: Víctor Fernández

Ja hi ha data per a la Festa de l'Orgull de València 2024. L'Ajuntament de València ha anunciat que del 20 al 26 de juny, s'organitzaran diferents actes en les places de la ciutat amb l'objectiu de "visibilitzar i mostrar la diversitat de la ciutat", ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Rocío Gil. D'esta manera, descobrix la programació de l'Orgull de València 2024.

La festa començarà el dijous, dia 20 de juny, a les 20.30 hores, amb un xou nocturn de drag queens en la plaça Baró de Cortes. Finançat íntegrament per l'Ajuntament comptarà amb les actuacions i monòlegs del panorama valencià protagonitzats per artistes com Liz Just, Rita Amores, Ferrxn i Pam Demia.

Un dia després, el divendres 21 de juny, a les 20.30 hores, en la plaça de l'Ajuntament de València serà el torn del pregó. Enguany, serà a càrrec de la cantant Rosa López, que convidarà la ciutadania a unir-se a la celebració de l'Orgull. A continuació, Rosa López actuarà en concert fent ballar al públic assistent amb els seus temes més coneguts, i que seguirà amb la música dels Dj's LGTBIQ+ més reconeguts. A més, el divendres, es dispararà un castell diürn des de l'edifici consistorial. En estos actes col·labora la Generalitat Valenciana.

Finalment, el dia 26 de juny, a les 19.00 hores: ‘Bruno, el musical que ho va canviar tot’, acte promogut per la Diputació de València, que es desenvoluparà en el hall del Teatre Principal. Es farà una explicació a manera de recorregut, amb actuacions musicals, per l'obra de la companyia valenciana Sala Off. Mominado a millor Espectacle musical en la 27a edició dels premis Max.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assenyalat durant la presentació de la programació, que es tracta d'una "aposta ambiciosa per a celebrar amb orgull este dia. Nosaltres som aliens a les disputes, perquè pensem que estos dies són perquè la gent se senta orgullosa de la ciutat tolerant, oberta i diversa que és València".

Presentació de l'Orgull València 2024
Presentació de l'Orgull València 2024

A més d'estos actes festius, l'Ajuntament de València ha organitzat una altra sèrie d'actes, com una campanya comercial d'street màrqueting en la qual es repartiran vinils amb la imatge de la campanya perquè els establiments la col·loquen en els aparadors; la col·laboració amb el Festival Vihsibles, que se celebra este 15 de juny en la plaça de l'Arbre; o una sessió divulgativa dels Gai Games, que se celebraran en 2026 a València, on participarà una representació internacional dels jocs.

Així mateix, les biblioteques municipals de València comptaran amb un estand d'obres vinculades al col·lectiu LGTBIQ+, i s'organitzarà una trobada amb autors per a parlar de les obres, el dimarts 18 de juny, en la biblioteca de Rambleta. 

Finalment, València acollirà, per primera vegada, el programa 'TE INVHITO'. Sis trobades amb professionals sanitaris i persones amb VIH per a donar visibilitat i conscienciar sobre la prevenció. Estes trobades començaran al juny i s'allargarà fins a finals d'any.

Sota el lema 'Celebrem', enguany, la imatge gràfica de la campanya ha sigut a càrrec de l'agència 'Estimado José Alfredo'. Com han explicat, es tracta d'una imatge real que "ha tractat de reflectir el pasdoble de València que diu que és la terra de les flors, de la llum i de l'amor. Per això, ens hem centrat en un cor floral, amb els colors de la bandera de l'Orgull, per a reivindicar l'amor lliure".

Esta imatge es distribuirà per tota la ciutat amb un total de 200 mupis, set autobusos amb vinils i una web específica perquè la ciutadania puga conéixer més en profunditat tant la programació de l'Orgull, com les activitats que es realitzaran al llarg de l'any.

Arxivat a:

Destacats