Arriba al port de València la gran festa del marisc de Galícia

MarisGalicia obrirà les seues portes en l'antiga estació del Grau aquest divendres 6 d'octubre on romandrà fins al pròxim 1 de novembre

Guardar

Un cuiner en un dels llocs de MarisGalicia. Imatge: MarisGalicia
Un cuiner en un dels llocs de MarisGalicia. Imatge: MarisGalicia

La gran festa del marisc aterra a València aquest mes d'octubre per a promocionar un dels manjares de la gastronomia gallega. Sota el nom MarisGalicia, aquest espectacular esdeveniment gastronòmic s'instal·larà en l'antiga Estació del Grau de la ciutat i obrirà les portes aquest divendres 6 d'octubre fins al pròxim 1 de novembre.

Després de passar per ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao o Tarragona, MarisGalicia arriba ara a València fins a l'1 de novembre i en horari de dilluns a dissabte de 13 a 16.30 hores i de 20 a 23 hores; mentre que els diumenges només estarà obert en horari de matí (de 13 a 16.30 hores).

Així, en el recinte de la fira hi haurà un gran menjador de 1500 metres quadrats en el qual hauran taules i cadires perquè fins a 1000 persones puguen degustar allí aquests manjares del mar. A més, també hi haurà un escenari on es realitzaran actuacions i espectacles musicals i llocs de venda on poder comprar els plats de marisc cuinats.

L'entrada al recinte serà totalment gratuïta i els assistents tan sols pagaran pels plats i begudes que consumisquen. En total, hi haurà sis grans llocs de diferents categories: fleca, amb empanades, pastissos i el clàssic pa gallec; el lloc d'arrossos; la polperia, l'espai de planxa i bullits, amb un viver en el qual pots triar la peça que vols menjar; un bar amb vins i licors; i la zona de records.

Evento de MarisGalicia
Esdeveniment de MarisGalicia. Imatge: MarisGalicia

Marisc directament des de Galícia i actuacions musicals

Totes les peces de marisc que se servisquen en aquesta gran fira provindran directament des de Galícia. Precisament, un dels secrets de l'èxit de MarisGalicia és que tot el marisc arriba diàriament des del nord d'Espanya en camions-piscina, sense intermediaris, la qual cosa garanteix la seua qualitat i uns preus molt econòmics.

En arribar a l'esdeveniment, els visitants podran agafar una fulla de comanda i recórrer els diferents llocs del recinte per a triar quin de les elaboracions volen degustar. Uns plats de marisc que podran ser gaudits música en viu de gaites i danses gallegues. A més, cada dissabte a la nit (a partir de les 23:30 hores), el públic podrà participar en el ritual on es recita el famós 'Conxuro de la Queimada' que protegeix de maleficis i esperits estranys.

 

Destacats