Una gran festa per a xiquets i xiquetes celebrarà l'arribada dels ninots de la falla municipal infantil

Aquest esdeveniment se celebrarà el pròxim dimarts 14 de març i es representaran els balls tradicionals que apareixen en la falla infantil

Guardar

Primeres peces de la falla municipal de València 2023
Primeres peces de la falla municipal de València 2023

Falta poc perquè la ciutat de València entre de ple en la setmana gran d'aquestes Falles 2023. Uns dies en els quals es concentren la majoria dels actes fallers més importants de les festes. La pólvora, la música i la festa ja inunden els carrers de la ciutat i també ho han fet ja les carpes que les comissions instal·len fora dels seus casals.

Els ninots també estan envaint de forma gradual els racons de la ciutat encara que serà a partir del dia 15 de març quan se celebre l'acte oficial de la plantà i els monuments de cada falla es convertisquen en els protagonistes de la ciutat. Encara així, hi ha una falla els treballs de muntatge de la qual ja han començat: la falla municipal que es planta en la plaça de l'Ajuntament de València.

Primeras piezas de la falla municipal de València 2023
Primeres peces de la falla municipal de València 2023

I amb l'arribada dels primers ninots de la falla municipal gran comença el compte arrere perquè es munte la falla infantil en aquest mateix lloc. Así, la regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València ha organitzat una gran festa infantil per a celebrar l'arribada dels ninots a aquesta plaça.

Serà el dia 14 de març a partir de les 20 hores i els qui assistisquen podran gaudir d'espectacles de ball tradicionals. Precisament, es representaran alguns dels balls que estan representats en la falla municipal infantil: el ball del virrey d'Ibi, el bolero de l'Alcúdia, les pelegrines de Carcaixent i els nans del Corpus de València. La plaça de l'Ajuntament serà l'escenari per a l'actuació dels grups de la Federació de Folklore i dels grups de danses d'Ibi, Alcúdia, Els Folies de Carcaixent i El Forcat de València.

Cartel de la fiesta infantil en la plaza del Ayuntamiento de València
Cartell de la festa infantil en la plaça de l'Ajuntament de València

A més de gaudir dels espectaculars balls tradicionals, entre les persones que assistisquen a la festa infantil es repartirà un auca recull totes les danses de falla, amb il·lustracions de José Luis Ceballos i Francisco Sanabria i versos de Josep Antoni Fluixà, así com una polsera dissenyada pels artistes fallers.

Destacats