"Fem-ho bé": la campanya que usa l'art i la música per a aconseguir una València més neta i verda

El consistori busca la col·laboració ciutadana a través d'un espot promocional amb la música de "Solo si es contigo" de Bombai

Guardar

Presentació de la campanya municipal de l'Ajuntament de València "Fem-ho bé"
Presentació de la campanya municipal de l'Ajuntament de València "Fem-ho bé"

L'Ajuntament de València vol donar a conéixer les novetats i millores que es van a produir en la ciutat amb el nou contracte de neteja i mantemiento de la ciutat. Així, el consistori busca demanar la col·laboració ciutadana perquè València torne a ser una de les ciutats "més boniques, cuidades i netes del món, on dóna gust passejar pels seus carrers", va declarar l'alcaldessa María José Catalá durant la presentació d'aquesta campanya divulgativa.

De fet, el lema escollit "València més neta, més verda, fem-ho bé" reflecteix el desig de l'equip municipal d'enviar un missatge d'ajuda a la població per a mantindre els carrers de la ciutat en bon estat i sense fem. Una proclama que l'Ajuntament busca fer arribar als veïns i veïnes de la ciutat a través de l'art i la música.

Un espetec de dits i la melodía de la cançó "Solo si es contigo", del trio valencià Bombai, apel·len a la col·laboració de la ciutadania en l'espot audiovisual que forma part de la nova campanya municipal. "Millorem el nostre servei però necessitem la teua col·laboració", recorda la veu en off, amb l'objectiu d'arribar al residu zero.

De fet, dissenyadors, il·lustradors i músics valencians són els primers que s'han implicat en aquesta campanya. El dissenyador valencià MacDiego ha sigut el creador de la marca i el lema de la campanya. Una idea que el propi creatiu ha relatat que li va donar un veí que volia desfer-se d'uns sofàs vells amb una trucada al 010. A més, la il·lustració final és una obra en la qual també han col·laborat Paco Roca, Cento Yuste, Cristina Durán i Julia Celles.

La campanya també busca transmetre a la ciutadania la importància de realitzar xicotets gestos com com reduir el consum d'envasos de plàstic, separar els residus en origen i dipositar-los en els contenidors del color corresponent, o cridar al 010 per a la recollida domiciliària d'andròmines,per a mantindre una ciutat en millors condicions.

La Furgo-NETA recorrerà València per a conscienciar sobre neteja i reciclatge

Malgrat l'increment en el nou contracte de neteja dels recursos econòmics, materials i humans la ciutadania és una de les claus perquè s'aconseguisca l'objectiu de tindre una ciutat més neta i sostenible. És per això que el govern municipal ha inclòs en el seu pla de xoc campanyes de sensibilització en les quals s'implicarà a diversos actors de la ciutat com l'spot promocional baix el lema "Fem-ho bé".

Altra d'aquestes campanyes, que buscaran fomentar l'hàbit de reciclar i reduir els residus en la població, serà la que durà a terme la Furgo-NETA. Un vehicle que serà conduït per huit educadors ambientals fixos assignats al servei que recorreran barri a barri i districte a districte per a informar, ajudar i conscienciar a la ciutadania en la gestió

Destacats