Falten metges de Pneumologia en La Fe

El CSIF denúncia que tres facultatius no són suficients a causa de l'augment de pacients

Guardar

Una ambulància entrant a l'hospital La Fe de València
Una ambulància entrant a l'hospital La Fe de València

L'Hospital La Fe de València disposa actualment de tres metges per a fer front al Servei de Pneumologia, unes places que, segons el sindicat CSIF són insuficients i han provocat una situació de "sobrecàrrega assistencial extrema".

Aquest sindicat ha registrat davant la Conselleria de Sanitat i Salut Pública la petició perquè es creen places estructurals davant una situació que s'ha vist agreujada per l'augment de pacients i la no renovació de contractes covid.

El Servei de Pneumologia és l'encarregat d'atendre els pacients ingressats per covid, encara nombrosos en aquestes setmanes, per la qual cosa es reclamen "almenys dos facultatius més per a l'atenció del pacient greu hospitalitzat en planta". A aquesta situació se suma l'atenció domiciliària a malalts de covid i a les noves consultes en les quals es fa seguiment dels pacients amb seqüeles.

Per això, des de la central sindical alerten que en el cas dels pacients no covid, l'atenció resulta molt complicada pel nombre de persones ingressades. "Hi ha molts pacients amb patologies complexes en una època en la qual ha aparegut l'epidèmia gripal de manera tardana", lamenten.

El Servei de Pneumologia també afronta el número elevat d'interconsultes que es realitzen diàriament mentre que l'atenció continuada a partir de les tres de la vesprada també pateix la saturació, ja que d'ella depenen tots els ingressats de pneumologia, hospitalització covid, trasplantament pulmonar i cirurgia toràcica.

Finalment, per al sindicat, "la sobrecàrrega de consultes externes amb demores són difícilment assumibles tant en la primera visita com en les successives, com ocorre en la consulta d'alta resolució de càncer de pulmó o dels trastorns respiratoris del somni, entre altres".

D'altra banda, "la resta de consultes on s'aborda patologies complexes, com a hipertensió pulmonar o asma de difícil control, tampoc estan en una millor situació i no són eficients per al maneig d'aquestes patologies", denuncien.

Arxivat a:

Destacats