L'exposició itinerant "Entrenar la mirada feminista" pot veure's aquesta setmana en el Palauet d'Aiora, en el marc del 8M

La regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, i la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, han visitat hui la mostra, que s'emmarca en les propostes amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Guardar

La regidora Lucía Beamud en roda de premsa
La regidora Lucía Beamud en roda de premsa

En el marc de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, el Palauet d'Aiora acull aquesta setmana l'exposició itinerant "Entrenar la mirada feminista", amb il·lustracions de l'artista Marta Colomer-Tutticonfetti. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, i la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, han visitat aquest dilluns aquesta mostra que, a més de la seua exhibició al públic, s'ha concebut també com un recurs formatiu i divulgatiu que pot ser sol·licitat per a la seua utilització per entitats, centres escolars o associacions ciutadanes.

L'exposició ha sigut preparada pel Servei Municipal d'Igualtat i Polítiques inclusives amb una finalitat pedagògica i de sensibilització. El seu objectiu és promoure la detecció de totes aquelles desigualtats entre dones i homes que es produeixen en la vida quotidiana i en diferents àmbits (televisió, art, ciències, o videojocs... entre uns altres). Tal com ha explicat la regidora Lucía Beamud, "per a actuar i posar fi a aquestes situacions de desigualtat, cal començar per ser conscients que existeixen i de com es produeixen, ja que en moltes ocasions quotidianes queden amagades o no es perceben com a tals". Amb aquest objectiu, s'ofereix al públic una sèrie d'imatges per a la reflexió i una sèrie de conceptes de reflexió, que constitueixen una fórmula "molt visual i actual", en paraules de Beamud.

L'exposició es dirigeix a tota classe de públic a partir de dotze anys. Consta de dotze panells amb imatges al·lusives als micromaclismes del dia a dia, que susciten el diàleg i la reflexió. "La finalitat d'aquesta iniciativa és posar en el mapa aquells conceptes feministes que marquen i assenyalen les desigualtats i les dificultats que tenim les dones per a tindre igualtat d'oportunitats", ha explicat la regidora. "Hablamos de la tasa rosa, del 'efecto Matilda', de quina és la representació de les dones en l'art, en la cultura, en la ciència... I tota aqueixa reflexió, amb dades concretes i una mirada d'igualtat", ha afegit.

La mostra romandrà oberta al públic en el Palauet d'Aiora fins al pròxim 10 de març, i una vegada concloga podrà ser exhibida i treballada per qualsevol entitat o centre educatiu que ho sol·licite. El termini per a realitzar les peticions comença hui des de la seu electrònica.

El material de l'exposició consta de dotze enrotllables i transportables de 200x100 centímetres, que s'han elaborat tant en valencià com en castellà. En la seu electrònica es detallen les condicions de préstec (recollida i devolució dels extensibles, i compromís d'instal·lar-los en un lloc segur, custodiar-los i cuidar-los per a evitar la seua deterioració). Estan disponibles per a qualsevol centre educatiu, entitats i associacions o qualsevol edifici municipal: biblioteques, alcaldies de poble, centres de persones majors, centres de joventut, etc.

Abans de la seua arribada al Palauet d'Aiora, l'exposició itinerant "Entrenar la mirada feminista" es va exhibir en la sala del Consell de les Dones i per la Igualtat (el passat 28 de febrer); i en el pati d'entrada de les dependències municipals d'Amadeo de Savoia (Tabacalera), de l'1 al 3 de març. A més, durant aquesta setmana, a més de la mostra en el Palauet d'Aiora, es realitzen exposicions paral·leles també en el CEIP Alejandra Soler, i en la seu de l'Alcaldia de Castellar-l'Oliveral (edifici La Cebera).

La Regidoria d'Igualtat ha previst enguany diverses activitats al voltant del 8M. Ahir diumenge es va celebrar una taula redona amb dones migrants residents a València, que són les protagonistes de la campanya d'enguany. Aquesta vesprada, a les 18 hores, el Complex Esportiu Cultural La Petxina acollirà la conferència "L'impacte de la rebel·lió de les dones iranianes", que impartirà la professora, escriptora i periodista iraniana Nazanín Armanian. I el pròxim 8 de març, l'Ajuntament distingirà a les dones de la festa, en un acte que se celebrarà en el Salón de Cristales de l'Ajuntament.

Arxivat a:

Destacats