Així és l'exposició immersiva de Sorolla a València que ja ha captivat a més de 20.000 visitants

Encara pots visitar l'exposició immersiva de Sorolla en la Marina de València

Guardar

Exposició immersiva Sorolla de València
Exposició immersiva Sorolla de València

L'exposició immersiva de Sorolla de València està sent tot un èxit. 20.000 persones ja ha visitat aquesta mostra que se situa en La Base de la Marina de València, i que s'emmarca dins de les accions que la capital del Túria ha anat organitzant per a commemorar l'Any Sorolla. Utilitzant els mateixos recursos tecnològics que en l'Atelier des Lumières a París, el TeamLab de Tòquio o l'Artechouse de Washington, l'exposició 'Sorolla, una nueva dimensión' de València captiva a totes les persones que s'acosten a visitar-la.

Més de 2.000 metres quadrats d'espai expositiu on l'obra del gran pintor valencià Joaquín Sorolla es mescla amb el talent de nous creadors, generant grans projeccions que cobren vida. A més, mitjançant l'ús de la realitat virtual, l'espectador té l'oportunitat d'endinsar-se en les obres del pintor i en els llocs que va retratar. Sens dubte, una exposició única que encara pot visitar-se a València fins a finals d'any.

Les entrades poden adquirir-se en la pàgina web www.sorollavalencia.com o en la taquilla de La Base de la Marina de València.

Parts de l'exposició

L'exposició arranca amb un 'albuferenc', el vaixell tradicional de vela llatina que recorre l'Albufera i en el qual l'espectador pot contemplar imatges de la València rural i urbana que contextualitzen el temps i l'espai que va viure Sorolla.

A continuació, el públic s'endinsa en la vida familiar del pintor amb una reproducció de grans dimensions d'una fotografia de García Peris que retrata la família Sorolla i que subtilment pren vida, convidant a entrar en el menjador de la casa per a conéixer a la família del pintor i a la seua esposa Clotilde.

En el següent espai expositiu, una recreació de la Plaça Redona presenta l'entorn artístic de Sorolla, i la seua relació personal i artística amb els seus amics Blasco Ibáñez i Benlliure, i amb els seus admirats Goya i Velázquez, entre altres.

Ja a la sala immersiva, més de 1.000 metres quadrats de pantalla transportaran al públic en un viatge pictòric que recorrerà la platja de la Malva-rosa, el noble saló de la Hispanic Society of America, on es troben les obres de Sorolla dimensionades, passant per diferents llocs d'Espanya, França i Itàlia que el pintor va plasmar en els seus llenços.

El següent espai presenta sis obres d'artistes digitals que interpreten a Sorolla utilitzant noves eines tecnològiques com la intel·ligència artificial, l'animació i el grafisme, mentre que en l'espai de participació, xicotets i majors poden pintar la seua particular obra i convertir-la en un quadre de Sorolla.

Finalment, a través de la realitat virtual, tindràs l'oportunitat d'endinsar-te en els quadres i llocs que va pintar Sorolla com mai abans ho havies fet.

Destacats