Experts asseguren que muntar amb bicicleta redueix el risc de patir infarts i evita les depressions

Guardar

carril bici
carril bici

Especialistes de Quirónsalud Torrevella i Múrcia asseguren que muntar amb bicicleta redueix el risc de patir infarts, millora el sistema immunològic, evita les depressions, prevé dolors d'esquena i protegeix les articulacions.

D'acord amb experts d'aquests centres, l'ús de la bicicleta "suposa nombrosos i importants beneficis per a la salut, es tracta d'una de les activitats més completes per a prevenir dolors d'esquena, protegir articulacions i millorar el sistema circulatori i immunològic, així com per a mantenir una bona salut psíquica".

Segons una enquesta de l'OCU, el nombre de persones que usen la bicicleta en ciutat més d'una vegada a la setmana ha augmentat "espectacularment" en els últims quatre anys, fins a arribar al 47% dels enquestats mentre que, d'acord amb l'últim Baròmetre de la Bicicleta de la Direcció general de trànsit, la xifra de persones que arriba al treball amb bici s'ha duplicat en els últims anys.

El doctor Juan Luján, especialista en Cardiologia de l'Hospital Quirónsalud Torrevella, ha explicat que muntar amb bicicleta és "un exercici aeròbic en el qual s'utilitza la part superior i inferior del cos, la qual cosa la converteix en una activitat molt completa, que poden realitzar persones amb problemes de sobrepés o malalties cardiovasculars".

Segons el doctor José Nieto, especialista en Cardiologia d'Hospital Quirónsalud Múrcia, "muntar amb bicicleta redueix al voltant d'un 20% el risc d'infart: pedalejar augmenta el ritme cardíac i baixa la pressió, de manera que el cor economitza recursos. A més, es redueix el colesterol negatiu, mentre que augmenta la quantitat de colesterol positiu, el responsable de protegir als gots sanguinis".

D'aquesta manera, "augmenta la flexibilitat dels gots, la sedimentació de la placa apareix amb menys freqüència, i disminueix el risc d'una calcificació de les artèries", ha afegit. D'igual manera, al pedalejar el cervell està millor oxigenat i genera més endorfines, les hormones de la felicitat, que es generen en major mesura gràcies a l'exercici físic.

Sobre els dolors d'esquena, una bona posició els evita, encara que el selló de la bicicleta és el punt de suport corporal i s'haurà d'ajustar per a anar més còmodes i beneficiar l'esquena. En aquest cas, el pedaleig enforteix la zona lumbar i prevé l'aparició d'hèrnies discals.

Un altre dels beneficis és que s'aconsegueix un sistema immunològic més fort, segons els experts, ja que el pedaleig afavoreix la mobilització dels fagòcits, que són les cèl·lules que devoren bacteris del cos.

Destacats