Estudio Menta serà l'autor de la imatge gràfica de les Falles de València 2022

Guardar

Membres del jurat que han seleccionat la imatge gràfica de les Falles de 2022
Membres del jurat que han seleccionat la imatge gràfica de les Falles de 2022

Estudio Menta s'encarregarà de crear la imatge gràfica de les Falles de 2022, en l'any que s'espera recuperar la normalitat total de la festa. El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha felicitat els professionals seleccionats i s'ha mostrat convençut que faran «un treball que, com els seus predecessors, serà recordat i reconegut com una mostra més de la qualitat de la cartelleria festiva en la nostra ciutat i com un exemple més del disseny valencià que ens ha conduït a ser la Capital Mundial del Disseny en 2022».

Per setena vegada consecutiva el procediment escollit per seleccionar les firmes de la imatge gràfica de les Falles ha sigut el de la crida a projecte oberta a totes i tots els professionals del sector del disseny. El jurat enguany l'han integrat la il·lustradora i dissenyadora Luna Pantoja, a proposta de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV); a proposta de COMUNITAD (l'Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana), Lola García; Josep Gil, en representació de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); Diego Mir i Fase Estudio, responsables de la imatge gràfica de les Falles d'enguany; el regidor delegat, Carlos Galiana; el delegat de Mitjans de Comunicació de Junta Central Fallera, Nacho Fuertes; i la cap del servici de Cultura Festiva com a secretària del jurat.

Galiana ha destacat la complexitat de l'elecció, en què Estudio Menta ha aconseguit captar l'atenció del jurat, que ha hagut de valorar en total 32 candidatures, "una xifra que encara que no ha sigut tan elevada com l'any passat, sí que ha mantingut l'alt nivell de representació del sector del disseny i cartellisme, i això és un indicador del gran interés per firmar aquest treball, que és la targeta de presentació de la festa gran de València". "Totes les candidatures contribueixen a fer més gran les Falles i a posar la nostra ciutat en l'avantguarda del disseny", ha afegit el regidor.

Estudio Menta elaborarà la imatge gràfica de les Falles de València de 2022, i l'adaptació d'aquesta a diferents elements, com són el cartell litografia, cartell pòster, cartells mobiliari urbà, programes d'activitats, xarxes socials i pancartes, tal i com es preveia en les bases de la convocatòria.

Trajectòria professional

Estudio Menta és un estudi de disseny gràfic i de consultoria estratègica de comunicació al qual «apassiona entendre el context de cada client i el del seu públic, investigant i analitzant cada encàrrec per a plantejar solucions des del disseny», segons expliquen al seu currículum.

L'estudi es va crear a València en 2008 i està compost en l'actualitat per un equip de 5 dissenyadors formats en diferents àmbits relacionats amb el disseny, la publicitat i l'art. El 'background' acadèmic i professional dels socis i directors creatius de l'estudi —Elisa Gómez, Raül Climent i Xavi Calvo— els ha permés abordar projectes gràfics des de diferents perspectives, «treballant el disseny des d'un enfocament realista i creatiu, tenint en compte cada xicotet detall i comptant amb la frescor i motivació necessàries per a afrontar qualsevol repte», expliquen els autors.

Amb àmplia experiència en projectes de disseny gràfic aplicat a identitat corporativa i marques, disseny editorial, multimèdia i web, en l'última dècada s'han encarregat de treballs de comunicació gràfica, consultoria de disseny i estratègia per a diversos clients de l'àmbit públic i privat, des de projectes de 'branding' per a empreses de diferents sectors i producció de catàlegs per a museus fins a campanyes de promoció institucional.

Amb l'experiència i formació que demostren, expliquen que la seua manera d'enfrontar-se a projectes de disseny «va més enllà del tractament estètic de les marques». «Des de la perspectiva del disseny com una activitat intrínsecament intel·lectual, amb estretes relacions amb l'estratègia i la comunicació, el nostre interés en els encàrrecs en els quals participem és el d'aprofundir en la problemàtica i entendre el context del client i el del seu públic», assenyalen en la seua presentació.

Destacats