L'estalvi net de l'Ajuntament de València puja un 52 %, el deute baix un 75 % i la inversió aconsegueix la xifra "històrica" de 333 milions

Sanjuán: "Aquestes dades parlen molt bé de la gestió dels recursos públics que ha dut a terme aquest govern en aquests huit anys".

Guardar

Els regidors de l'Ajuntament de València Borja Sanjuán i Sergi Campillo
Els regidors de l'Ajuntament de València Borja Sanjuán i Sergi Campillo

L'estalvi net de l'Ajuntament de València puja un 52 % i el deute, per la seua banda s'ha reduït en un 75 % en els últims anys. A més aquest exercici es van a dedicar 333 milions d'euros a la inversió. Aquestes dades els ha donats a conéixer en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo

L'estalvi net de la corporació és positiu i se situa en 141.575.000 euros. En 2015 aquesta xifra se situava en 93 milions d'euros, per la qual cosa en aquestes dues legislatures s'ha incrementat en quasi un 52 %. Per la seua banda el volum del deute ascendeix actualment a 232.349.000 euros, la qual cosa suposa un 23,94 % del pressupost municipal, mentre que l'any 2015 se situava en 703.080.000 euros, el 93,83 % del pressupost d'aquell any, per la qual cosa s'ha reduït en prop del 75 %.

"Unes dades", afirma Sanjuán, "que parlen molt bé de la gestió dels recursos públics que ha dut a terme aquest govern en aquests huit anys". El deute de la ciutat de València se situa en 307 euros per habitant, la meitat, per exemple, que la d'altres ciutats com Madrid, en la qual aquesta xifra ascendeix a 599 euros, o quasi la tercera part que Saragossa, que té un deute per habitant de 928 euros.

Modificació de crèdit

La junta de govern ha aprovat hui una modificació de crèdit per un import de més de 80 milions d'euros, que van a ser incorporats al pressupost, que ascendeix a 1.298 milions d'euros. "Es tracta d'un pressupost històric, que permet un volum d'inversions de 333 milions d'euros, que és una de les xifres més altes de la història d'aquesta ajuntament", ha indicat el regidor d'Hisenda


TNW València 2023

Un altre dels assumptes que han sigut aprovats en la Junta de Govern Local de hui ha sigut l'aprovació del conveni que va a permetre que la nostra ciutat aculla la Conferència TNW València en 2023, un "important esdeveniment en matèria d'innovació econòmica, associat al Financial Estafes, que realitza en La Marina de València la seua conferència per a tot el sud d'Europa el 30 i el 31 de març.

L'esdeveniment va a comptar amb més de 2.000 assistents, més de 300 startups, 50 expositors, 100 oradors internacionals, 75 fons d'inversió i més de 3.000 reunions de treball, que generaran sinergies i oportunitats d'inversió per a la ciutat de València", ha assenyalat Sanjuán.
Per al regidor la realització d'aquest aquest esdeveniment "suposa un reconeixement que som la ciutat amb més startups per càpita d'Espanya, on més creix la inversió tecnològica i la que presenta les millors dades d'ocupació".

PAI Pare Doménech

Finalment s'ha aprovat sotmetre a aprovació pública la modificació del PAI de la plaça Plaza Pare Domenech, que abasta una superfície de més de 12.000 m2 entre les Avingudes Tirso de Molina, Pío XII i l'avinguda de Campanar. La zona es troba ocupada per edificacions de diversos tipus, majoritàriament d'ús residencial, totes elles en situació de fora d'ordenació i solars en els quals s'aparquen vehicles.

L'objectiu del Pla de Reforma Interior és donar solució definitiva a l'àmbit, que roman sense integrar-se en la trama urbana de la ciutat, per a dotar-ho dels serveis i dotacions corresponents, i regenerar tot aquesta zona de la ciutat que es troba degradada. La nova proposta regularitza la parcel·la escolar existent, i crea dues zones verdes que sumisquen quasi 3.000 m2.

Destacats