Un espectacle de llums il·luminarà l'Àgora València cada capvespre

Descobreix com gaudir de l'espectacle de llums de la plaça de l'Ajuntament de València

Guardar

Recreació de l'Àgora València
Recreació de l'Àgora València

València estrenava fa unes setmanes l'Àgora a la plaça de l'Ajuntament, un potent espai cultural que acollirà multitud d'activitats que aniran des de conferències, exposicions i projeccions audiovisuals fins a tallers infantils durant els caps de setmana o concerts tots els dijous de juliol i agost.

Una instal·lació que forma part de València, Capital Mundial del Disseny i que romandrà a la plaça de l'Ajuntament fins a finals d'any. Després, es traslladarà definitivament a la Marina on està previst crear un districte innovador. Mentrestant, valencians i turistes tindran l'oportunitat de gaudir d'aquest espai i, per descomptat, del seu espectacle de llums.

A partir d'aquest dimecres, 29 de juny, l'Àgora València s'il·luminarà, cada capvespre, amb un espectacle de llums que serà a càrrec de Radiant Lab. Sens dubte, un esdeveniment que no deixarà a ningú indiferent, ja que cal recordar que l'estructura té unes dimensions en planta de 24 per 10 metres i una altura de 10 metres.

El pavelló Àgora València ha sigut construït amb l'objectiu d'acostar la creativitat a la ciutadania i convertir-se en aparador del disseny valencià. Dissenyat per l'arquitecte Miguel Arraiz, en col·laboració amb l'estudi d'arquitectura Arqueha Arquitectura i Urbanisme, la instal·lació és un espai obert i diàfan ideal per a acollir tot tipus d'esdeveniments.

A més, el sostre, realitzat íntegrament amb vareta, és un disseny de l'artista faller Manolo García que simula les ones de la mar. D'aquesta manera, s'ha previst que l'estructura s'il·lumine a la nit simulant els fars que guien als vaixells al costat de la costa.

Es tracta, així, d'una instal·lació completament sostenible – s'ha emprat un 50% de materials reciclats, estalviant fins a un 70% d'aigua, a més d'utilitzar tecnologia LED i de baix consum – que s'obri a la ciutadania per a mostrar tot el potencial del disseny valencià.

Destacats