España diu que "no hi ha cap traçat" d'accés nou a Mislata i que el seu estudi protegirà l'horta

Guardar

Horta Campanar - Benimàmet
Horta Campanar - Benimàmet

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat aquest dimecres que "sobre la taula no hi ha cap traçat" per a dur a terme un nou accés al municipi de Mislata, al mateix temps que ha assegurat que només "hi ha propostes" i que l'estudi d'aquesta idea haurà de respectar l'horta.

España s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de València, Joan Ribó per a parlar d'aquest assumpte i d'altres relacionats amb temes de mobilitat que afecten la ciutat.

El responsable autonòmic ha agregat sobre el nou accés a Mislata del qual es parla que es farà "un estudi de les possibilitats que hi ha", després del que ha subratllat que aquest "haurà de complir i respectar totes les consideracions que hi ha en el Pla de l'Horta i altres consideracions mediambientals".

Arcadi España ha indicat que serà així atesa la "voluntat que tenim a l'Ajuntament i la Generalitat de protegir l'horta i l'entorn natural de la ciutat i de la seua àrea metropolitana".

Igualment, el conseller ha exposat que "sobre la taula no hi ha cap traçat" i que el que es té són "propostes que s'han anat comentant". "El que la Generalitat farà és estudiar eixes possibilitats", ha dit.

En aquesta línia, ha agregat que es parlarà amb Medi Ambient i que es consultarà amb els ajuntaments, "com és lògic", per a "a partir d'ací" veure "quines possibilitats ens dona el marge de protecció de l'horta i les necessitats de millora de la mobilitat de Mislata".

"PEGUES"

Per part seua, Joan Ribó ha explicat que en parlar amb Arcadi España d'una "possible connexió nord de Mislata amb València", li ha traslladat "les pegues" que el consistori veu "respecte a l'horta de Campanar"

"Pensem que l'horta està protegida pel Pla d'Acció Territorial. Se'ns ha comentat que, per descomptat, no s'anava a alterar això i hem estat comentant que aquesta zona estava planificada també dins del parc natural del Túria", ha afirmat l'alcalde, que ha agregat que "a partir d'ací es prendrà una decisió".

Destacats