Es reparen les cariàtides i la balconada de la Casa-Museu Blasco Ibáñez

Guardar

Casa-Museo Blasco Ibáñez de València
Casa-Museo Blasco Ibáñez de València

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, està restaurant les cariàtides de la Casa-Museu Blasco Ibáñez, així com sanejant la pintura en mal estat en columnes, capitells i sostre, i posteriorment repintant-ho tot. També s'està duent a terme un decapat i posterior repintat amb protecció especial, i a més, s'estan tractant les baranes, que s'han hagut de desmuntar, sanejar, pintar i, després, s'hauran tornat a recol·locar. Per a tot açò s'haurà d'utilitzar una plataforma articulada de 16 metres d'altura.

Tal com ha explicat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, "la proximitat al mar de la Casa-Museu Blasco Ibáñez, encara que li atorga a l'edifici un notable atractiu, exigeix, d'altra banda, d'un manteniment continuat. Per efecte del salnitre i la humitat, l'oxidació de determinades estructures és més habitual, tenint a més en compte que els materials utilitzats en la construcció de l'edifici no són els més adequats per la seua ubicació". Glòria Tello ha recordat que "en els darrers anys ja s'han hagut de fer diverses actuacions per tal de reparar els esquerdaments en les cariàtides, produïts per l'oxidació del ferro interior".

Ara a més de detectar-se nous esquerdaments en diferents llocs d'aquestes escultures, susceptibles de perillosos despreniments, la pintura de les columnes també està desprenent-se, mentre que l'oxidació de les baranes de ferro no només està corroint el metall, sinó que també està tacant el marbre del pis. Una situació que revertirà amb aquesta nova intervenció i inversió de l'Ajuntament de València en la Casa-Museu de Blasco Ibáñez.

A més, la regidora Glòria Tello, també ha avançat que des de l'Ajuntament de València s'està mantenint contacte amb la Fundació Centre d'Estudis Vicente Blasco Ibáñez per tal de fer algun tipus de commemoració pel 25 aniversari de la Casa-Museu de Blasco Ibáñez.

L'edil Glòria Tello ha ressaltat "l'aposta ferma" de l'Ajuntament per recuperar un dels Valèncians "més universals" i per això "no només cal posar en valor" la seua figura sinó també aquest Museu, que va ser la mateixa casa de l'escriptor. "Este és un sol un pas més dels molts que estem fent", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha recordat que s'ha arreglat la pota de l'emblemàtica taula de marbre del balcó, de la qual s'ha fet una rèplica per poder preservar l'original del salnitre del balcó i que, de la mateixa manera, s'ha fet una renovació completa del discurs expositiu del museu, de la seua il·luminació i que s'han incorporat els documents i textos delfons inèdit de Blasco Ibáñez pel qual l'Ajuntament ha aportat 20.000 euros.

Destacats