Es licita la creació d'una zona de socialització canina a Benimaclet

Guardar

Remodelació zona verda Benimaclet
Remodelació zona verda Benimaclet

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha tret a licitació la creació d'una nova zona de socialització canina al barri de Benimaclet, concretament aprofitant la remodelació de la zona verda del carrer d'Albocàsser. "Es tracta d'una de les peticions veïnals més habituals i que en aquest cas va formar part del procés de pressupostos participatius. Per tant, donem resposta a les inquietuds ciutadanes amb aquest projecte de remodelació de la zona verda", ha explicat el vicealcalde, Sergi Campillo, titular de l'Àrea d'Ecologia Urbana.

El projecte d'actuació en la zona verda que està en l'encreuament dels carrers d'Albocàsser i de Viver i al costat del col·legi CEIP Carles Salvador, ix a licitació amb un pressupost de 78.363,28 euros i un termini d'execució de sis setmanes, segons el plec de condicions. En total, l'àmbit d'aquesta remodelació que inclou una nova zona per a gossos és de 805,45 metres quadrats.
"El projecte sorgeix del procés de participació ciutadana DecidimVLC a fi de crear espais urbans funcionals, apropiats i adequats a la diversitat dels seus usuaris, aportant d'aquesta manera una millora en la convivència d'aquests, ja que actualment el jardíja era usat per molts usuaris amb gossos", ha assenyalat el vicealcalde, Sergi Campillo.

L'actuació consisteix en la creació d'una zona de socialització de gossos en el que hui dia constitueix una zona enjardinada del parc enclavat en l'encreuament dels carrers de Viver amb Albocàsser. "La intervenció inclourà, a més, la instal·lació de jocs biosaludables i bancs que complisquen la normativa vigent en matèria d'accessibilitat. A més, aprofitant els treballs, amb mitjans propis de la regidoria s'intervindrà en la millora general de la vegetació", ha afegit Campillo.

"L'objectiu és, com van demandar les veïnes i veïns de Benimaclet, fer més funcional aquesta zona verda. Per tant, en poques setmanes podran gaudir d'un espai més polivalent i amb millores notables quant a equipaments públics", ha considerat el regidor d'Ecologia Urbana.

Destacats