Encarregat al pla Cabanyal-Canyamelar l'edifici de vivendes per reallotjar els veïns de Bloc Portuaris

Guardar

1127 JGL (1)
1127 JGL (1)

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres encarregar al Pla Cabanyal-Canyamelar la redacció del projecte de l'edifici de vivendes al carrer de les Drassanes que servirà per a reallotjar les persones que viuen al Bloc Portuaris, segons ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez. L'òrgan col·legiat també ha acordat el projecte d'execució d'un centre cívic i cultural al barri de Mestalla, pagar les despeses de personal a les empreses de catering afectades pel tancament dels centres educatius municipals durant l'estat d'alarma i el cost pel servici de recàrrega de vehicles elèctrics en la via pública.

"Amb aquesta actuació donem compliment als compromisos adquirits amb els veïns per accelerar al màxim la solució urbanística de la zona, i que puguen disposar d'una vivenda digna sense allunyar-se de la seua ubicació original", ha expressat Sandra Gómez en referència a l'encàrrec al Pla Cabanyal-Canyamelar, que ha qualificat de "nova oportunitat habitacional per als residents de Bloc Portuaris".

La vicealcaldessa també s'ha referit a un nou equipament cívic i cultural al carrer de Pintor Ricard Verde, que servirà també de centre per a persones majors i comptarà amb sales polivalents. Es tracta "d'una dotació necessària per al barri de Mestalla, un espai polivalent que es destinarà per a ús municipal i associacions veïnals".

D'altra banda, la Junta de Govern ha proposat reconéixer l'obligació de pagament en concepte d'indemnització pel tancament dels centres escolars durant l'estat d'alarma a favor de les empreses de catering que presten els seus servicis en els col·legis i escoletes municipals. Així, s'abonaran les despeses de personal, la quantia del qual ascendeix a 110.000 euros, per evitar l'acomiadament dels monitors de menjador dels col·legis Benimaclet, Professor Santiago Grisolía i les escoletes Quatre Carreres i EI Solc.

Així mateix, s'ha fixat en 0'30 euros el quilovat hora el preu públic de recàrrega ràpida de vehicles en la via pública, "un acord que va en la línia de l'Ajuntament per fomentar i estimular la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible". La regidora ha recordat que els tres primers punts de recàrrega ràpida en superfície de València estan localitzats als carrers de Martí Grajales, Eugènia Viñes i Séquia de la Cadena.

Finalment, l'òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha avançat en "l'ordenació urbana de parcel·les molt importants de la nostra ciutat i que estan contemplades en el conveni de permuta que es va signar fa un parell d'anys entre propietats municipals i de l'Església, el qual resolia la regularització del solar de l'Almoina, una parcel·la d'alt valor patrimonial que alberga el centre arqueològic i les ruïnes d'època romana, àrab i visigoda". Hui la Junta de Govern ha donat llum verda a l'avaluació ambiental corresponent a aquest acord pel qual l'Almoina es converteix en sòl plenament municipal.

Arxivat a:

Destacats