L'EMT València redueix els preus dels seus abonaments en un 30%

Aquesta mesura s'aplicarà des del 1 de setembre fins al 31 de desembre en el Bonobús i l'EMT Jove

Guardar

Bus de l'EMT a València
Bus de l'EMT a València

A partir de l'1 de setembre, el preu dels títols multiviatge propis de l'EMT València, el Bonobús i l'EMT Jove, baixarà un 30% i tindrà vigència fins a finals d'any, és a dir, fins al 31 de desembre. Tots els viatges adquirits durant el període indicat es podran utilitzar fins al 31 de gener de 2023.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de València s'acull a les ajudes directes anunciades el passat 12 de juliol pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a fer front a la vulnerabilitat social i econòmica per la pujada general dels preus. A més, amb aquesta ajuda també es pretén fomentar l'ús del transport públic i recuperar la totalitat dels usuaris que es van perdre durant la pandèmia.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha assegurat que ja s'havia demanat al govern central des de fa temps adoptar com més prompte mesures per a mitigar els efectes de la crisi actual que afecta el transport públic i a tota la població. "Per això, celebrem aquesta mesura que, al costat d'altres impulsades en l'àmbit municipal per a millorar la qualitat del servei, contribueixen a fomentar l'ús del transport públic", ha afegit el regidor.

La mesura, que s'emmarca en el Reial decret llei 11/2022 del 25 de juny, inclou així una reducció d'un 30% respecte al preu habitual en els abonaments de transport i títols multiviatge. Malgrat això, aquesta reducció no inclourà els bitllets senzills.

D'aquesta manera, el preu del Bonobús passarà de ser 8,5 a 6 euros, mentre que el Bonobús personalitzat de 10 viatges (en les quals s'inclou famílies nombroses i monoparentals) baixarà de 6,8 a 4,8 euros i, el de categoria especial, de 4,3 a 3 euros.

Per part seua, l'EMT Jove, el títol creat per als menors de 30 anys, es rebaixarà dels 25 als 17,50 euros.

Aquestes rebaixes s'aplicaran directament en els punts de venda usuals. En el cas del bonobús, en estancs, quioscos, pàgina web, App i Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Els bonobusos personalitzats i EMT Jove també es podran recarregar des de l'App, la web oficial d'EMT o en qualsevol OAC.

Abonaments de Rodalia València, completament gratuïts

L'abonament de transport de Rodalia i trens de mitjana distància serà 100% gratuït a partir de setembre de 2022 fins a desembre. Així, s'ampliarà la rebaixa del 50% anunciada en el mes de juny passat i l'Estat cobrirà la totalitat del preu d'aquests abonaments multiviatge.

Arxivat a:

Destacats