L'EMT de València introduirà el pagament amb targeta en els pròxims mesos

Aquest i altres projectes es duran a terme gràcies als més de 52 milions d'euros que València rebrà dels fons Next Generation

Guardar

Autobús de l'EMT
Autobús de l'EMT

La resolució definitiva publicada pel Ministeri de Transports, Mobilitat Urbana i Agenda Urbana ha confirmat que la ciutat de València rebrà més de 52 milions d'euros procedents dels fons Next Generation per a la transformació sostenible del transport públic, així com per a l'acceleració de la implantació de zones de baixes emissions a la ciutat. El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i president d'EMT, Giuseppe Grezzi, ha celebrat la notícia.

"Celebrem aquesta resolució definitiva amb la qual València rebrà més de 52 milions d'euros dels fons Next Generation per a impulsar projectes de ciutat que permetran continuar avançant en l'objectiu de descarbonitzar la nostra ciutat, com la digitalització del transport urbà o la implementació d'una zona de baixes emissions", ha explicat.

Com ha destacat Grezzi, gran part dels projectes que se subvencionaran amb els fons Next Generation ja estan en marxa. En aquest sentit, ha assenyalat que "EMT ja ha licitat més del 90% de les iniciatives pressupostades, com la compra d'autobusos elèctrics o la digitalització de la compra i validació de tots els títols per a introduir nous sistemes de pagament", com el pagament amb targeta. Una sèrie de millors que es podran introduir "en pocs mesos".

Punto de validación dle ticket de la EMT
Punt de validació del ticket de l'EMT

Així, per un import de 35 milions d'euros no només s'inclou la recuperació d'espai públic, com la reurbanització de la plaça de Russafa o la creació de superilles; sinó també millores en la flota de l'EMT, com a noves marquesines, la renovació de la infraestructura a bord, la sensorització d'autobusos, un nou sistema de gestió de flota o la implantació d'un Enterpise Resource Planning (ERP).

Així mateix, es contempla en aquesta partida nous carrils bici, com el de l'avinguda del Cid o el del carrer Sant Vicent – Marvà – Plaça Espanya, i la implantació d'una zona de baixes emissions on s'instal·laran mesuradors per a monitorar la contaminació de l'aire i un sistema digitalitzat de gestió.

Finalment, València rebrà una subvenció de 14 milions d'euros per a impulsar una plataforma digital de mobilitat multimodal que desenvoluparà al costat de les ciutats de Valladolid, Vitòria, Logronyo, Gijón i Fuenlabrada, dins d'una iniciativa global de 24 milions d'euros.

Destacats