EMT València adapta 760 marquesines per a facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat visual

Guardar

EMT Valencia
EMT Valencia

L'Ajuntament de València adapta 760 marquesines de l'EMT per a facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat visual. Esta mesura s'ha pres en la mesa d'accessibilitat universal de l'EMT amb representants de la companyia, Ajuntament i les organitzacions de la discapacitat, que es reuniran periòdicament per a aportar solucions d'accés al transport públic.

La mesa de l'accessibilitat universal de l'EMT s'ha constituït hui i estarà integrada per representants de la companyia municipal, de la Direcció General de la Discapacitat de l'Ajuntament i del Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV), que aglutina, entre altres associacions, ONCE, COCEMFE, ASPACE, Plena Inclusió, Hélix, Impulsa Igualdad, Fesord i FEVADACE, que formaran part integrant de la mesa.

La mesa té com a objectiu fonamental l'establiment de millores i solucions per a assegurar que el transport públic municipal siga plenament accessible. Per això, es reunirà periòdicament i promourà mesures específiques com adaptar les infraestructures per a persones amb discapacitats físiques, sensorials o cognitives, implementar sistemes intel·ligents que milloren l'experiència de les persones usuàries o realitzar campanyes informatives i de sensibilització a tots els nivells.

De fet, la Regidoria de Mobilitat ha encetat esta mateixa setmana l'adaptació d'un total de 760 marquesines de l'EMT per a facilitar plenament l'accés a les persones amb discapacitat visual al transport públic municipal. Les actuacions consistixen en la instal·lació d'un paviment tàctil indicador de 40 centímetres d'ample i de color groc situat a la vora del rastell, i, d'una altra banda, perpendicular, generalment situada en la part posterior de les parades, de color gris o negre. Totes dues superfícies estan dotades amb un relleu particular que permet a les persones amb discapacitat visual orientar-se convenientment als voltants de les marquesines.

Les obres avancen ja en 30 marquesines de l'avinguda de les Tres Creus, l'avinguda del Cid i l'entorn del complex administratiu del 9 d'Octubre. El procés de millora culminarà en els pròxims nou mesos.

A més, la companyia ja disposa de l'aplicació Navilens, que és capaç de detectar a una gran distància un codi QR especial instal·lat en les marquesines i que oferix per veu l'estimació del temps d'arribada dels autobusos.

"Ens situem plenament al servici de l'accessibilitat universal en el transport públic", ha dit el regidor de Mobilitat i president d'EMT, Jesús Carbonell, en l'acte de constitució de la mesa. "Però no ens conformem amb això, ens reunirem contínuament i estarem atents i vigilants al compliment del nostre deure i a l'estudi i promoció de noves millores i solucions que permeten l'accés universal i sense traves de totes les persones als autobusos municipals", ha subratllat.

L'EMT també encetarà en breu una campanya de sensibilització per alertar sobre l'ús indegut dels seients i llocs reservats a les persones amb mobilitat reduïda en els autobusos. "Es tracta d'espais amb uns objectius de mobilitat molt clars i han de romandre sempre lliures per atendre les necessitats d'una part dels nostres usuaris", apunten des de la direcció de la companyia municipal.

Destacats