L'EMT tanca 2022 amb un resultat positiu de més d'un milió d'euros

El regidor Grezzi ha destacat que la xifra de negocis ha augmentat un 30 % respecte a 2021, "impulsada per l'increment de persones usuàries"

Guardar

EMT València
EMT València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha tancat l'exercici econòmic de 2022 amb un resultat positiu de més d'un milió d'euros, "en un any marcat per la millora del servei amb l'engegada de la nova xarxa nocturna, i l'aplicació de descomptes en les tarifes per a promoure l'ús dels autobusos municipals i pal·liar l'impacte de la inflació actual en les famílies", tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. A més, la xifra de negocis ha augmentat a conseqüència de l'increment continuat dels usuaris en els autobusos municipals.

La xifra de negoci durant l'any passat va aconseguir els 37,2 milions d'euros, un 30% més que en 2021, bàsicament per l'increment continuat de persones que utilitzen els autobusos municipals, segons ha explicat el regidor. En total, durant l'exercici anterior, 78 milions de persones es van desplaçar en els autobusos de l'EMT, la qual cosa suposa prop de 20 milions més que l'any anterior. Grezzi ha destacat a més que en els primers mesos de 2023, la xifra de viatgers i viatgeres "ja s'ha situat en els mateixos nivells que en 2019, que va ser un dels millors anys de l'empresa municipal pel que fa al passatge".

"Estem molt satisfets del tancament comptable de 2022. Concloem l'any en positiu, i ho hem obtingut millorant el servei i augmentant l'oferta de transport, com per exemple en el cas de la xarxa nocturna, en la qual dupliquem el nombre de línies que operen cada nit", ha manifestat el regidor, qui ha afegit que "també hem aplicat importants rebaixes en els preus dels títols per a ajudar a la ciutadania a afrontar el context econòmic actual". De fet, el delegat de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT ha recordat que durant l'exercici 2022 es va engegar la gratuïtat del bitllet per a menors de 30 anys, així com a descomptes de fins al 50% en el preu dels títols multiviatges propis, com el bonobús.

Els comptes de 2022 també mostren un augment de la inversió del 8% en personal, la qual cosa ha permés reforçar la plantilla per a augmentar el nombre d'autobusos en servei, crear noves línies i millorar les connexions en els barris, pobles de València i àmbits de l'àrea metropolitana en els quals l'EMT presta servei. D'altra banda, el balanç de l'exercici 2022 indica una millora del patrimoni net de l'empresa en 8,4 milions d'euros, així com la reducció dels deutes a llarg termini en un 20%.

Gestió d'aparcaments

D'altra banda, Giuseppe Grezzi ha destacat també els beneficis que han generat els aparcaments que gestiona l'EMT. En primer lloc, l'aparcament Centre Històric-Mercat Central ha tancat 2022 amb ingressos per valor d'1,3 milions d'euros i beneficis de 700.000 euros, la qual cosa significa un increment del 30 % respecte a l'any anterior. A més, l'edil ha recordat que l'empresa municipal EMT va començar a gestionar l'aparcament de la plaça de la Reina el passat mes de juliol i, des de llavors, ha generat ingressos de 532.000 euros i beneficis de 275.000 euros.

Arxivat a:

Destacats