EMT saca a concurs un nou contracte de marquesines

Guardar

emt_autobuses
emt_autobuses

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València traurà a concurs un nou contracte de marquesines que permetrà obtenir beneficis de l'explotació de la publicitat. La companyia ha anunciat que s'instal·laran unes 900 marquesines noves a la ciutat en el primer trimestre de 2021.

El contracte de gestió d'aquests espais serà "més àgil i eficient" per als pròxims cinc anys que permetrà, per primera vegada a l'entitat, obtenir beneficis de l'explotació de la publicitat en les marquesines, segons ha informat l'empresa en un comunicat, que estima que els ingressos siguen d'uns 8,97 milions d'euros en els pròxims cinc anys.

A més, en el consell d'administració s'informarà de la comunicació realitzada al Tribunal de Comptes i al Banc d'Espanya sobre el frau contra l'entitat comés entre el 3 i el 23 de setembre i es proporcionaran novetats del procediment penal i de les accions que s'estan duent a terme amb les autoritats xineses, entre elles, el procediment per a perseguir als dos administradors de les societats receptores dels fons de l'EMT.

PLEC DE CONDICIONS

L'EMT preveu que en el pròxim Consell d'Administració del dia 23 s'aprove el plec de condicions de l'expedient, dividit en quatre lots per a poder realitzar un "major control sobre la gestió".

El lot 1 és el subministrament, col·locació i manteniment de les infraestructures, que eixirà a licitació amb un import màxim d'11,60 milions d'euros. La principal novetat d'aquest tipus de contracte és que les 900 marquesines passaran a ser propietat de l'EMT, a diferència de l'anterior contracte, que eren propietat de l'adjudicatari.

A més, el plec possibilita que els licitadors oferisquen senyal 5G, cambres o carregadors USB en les marquesines per a oferir un millor servei als usuaris. Els lots 2 i 3 són la neteja de les marquesines, d'una banda, i el disseny, la producció i la col·locació d'informació de l'EMT, per una altra.

El lot 4 és la gestió de la publicitat, amb la qual, per primera vegada, l'empresa pública obtindrà benefici. S'estima que per als pròxims cinc anys, els ingressos siguen d'uns 8,97 milions d'euros. D'aquesta manera, l'EMT inicia el procés per a posar fi al contracte actual, signat en 1987 i amb una duració de 14 anys però que s'ha anat prorrogant.

Segons l'EMT, sobre aquest contracte, la Sindicatura de Comptes, en el seu primer informe de fiscalització de 2017, va advertir que de 1996 a 2004 l'entitat no va registrar cap ingrés pel contracte en vigor sense que constara motivació documental, per la qual cosa hi havia risc que s'haguera pogut deixar de liquidar "determinats ingressos a favor de l'EMT, l'import de la qual es desconeix".

Així mateix, el Consell d'Administració té previst aprovar l'ampliació del projecte pilot de pagament amb targeta (tecnologia EMV) en 30 autobusos de la flota en 2020. També s'emportarà l'aprovació dels plecs de condicions per al subministrament de gas natural vehicular i el servei de manteniment de l'estació de gas per a l'EMT.

Els consellers també debatran l'adjudicació de l'expedient de contractació dels serveis d'assessorament i atenció al client en les accions informatives i educatives de l'EMT, la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil de circulació de la flota, d'accidents de viatgers, de responsabilitat civil general i de danys materials i robatori. A més, té previst aprovar-se el termini d'adhesió a la Plataforma Integral d'Administració Electrònica (PIAE) de l'Ajuntament.

Arxivat a:

Destacats