EMT ha adjudicat ja 40 milions dels projectes Next Generation

Guardar

Autobús de la EMT al seu pas pel carrer de la Pau de València
Autobús de la EMT al seu pas pel carrer de la Pau de València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha adjudicat ja 40 milions d'euros dels projectes finançats per la Unió Europea-Next GenerationEU per a digitalitzar el transport urbà i avançar en la descarbonització de la ciutat. Entre aquests projectes estratègics es troba, per exemple, la compra d'una vintena d'autobusos elèctrics zero emissions o la instal·lació de la nova infraestructura a bord dels vehicles per a incorporar el pagament amb targeta bancària o amb el mòbil.

El president de l'entitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat "el nivell d'adjudicació de tots els projectes Next Generation, que demostra la gran capacitat de gestió i el projecte que té l'EMT per a impulsar la innovació i donar millor servici a la ciutadania". Alguns d'aquests projectes ja estan en marxa, ha recordat, com la renovació de totes les marquesines per a aconseguir l'accessibilitat universal, mentre que altres permetran introduir molt prompte millores en el servici per a continuar potenciant una mobilitat més sostenible i eficient.

L'últim d'aquests contractes ha sigut aprovat hui pel Consell d'Administració de l'EMT per a executar el projecte "Ciutats Connectades" per un import de 10 milions d'euros, que serà assumit al 90% pels fons de la Unió Europea-Next GenerationEU. Aquesta iniciativa, impulsada juntament amb Valladolid, Gijón, Vitòria, Fuenlabrada i Logronyo, permetrà desenvolupar la primera plataforma multiciutat MaaS (Mobilitat com a Servici) de referència en l'àmbit estatal.

"El que hem aprovat hui demostra que som capaços de crear consorcis amb altres ciutats amb un projecte tan important com és la creació d'una plataforma integrada per a proveir servicis multimodals per a tota la ciutadania", ha afirmat Grezzi.

Dins del projecte, València serà l'encarregada de desenvolupar la plataforma en codi obert que proveirà a totes aquestes ciutats, així com a altres que vulguen sumar-se en el futur, de diferents servicis de mobilitat urbana en una sola App: autobús, taxi, bicis, cotxe compartit, aparcaments, etc.

Per exemple, una persona que es registre en la plataforma podrà pujar-se a València a un autobús de l'EMT o agafar un taxi, i després, si viatja a qualsevol de les altres ciutats que integren el projecte, podrà accedir, amb la mateixa aplicació, a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), agafar un autobús o llogar una bicicleta, entre altres servicis de mobilitat sostenible.

Arxivat a:

Destacats