EMT adjudica l'electrificació de la seua cotxera per a avançar en la descarbonització del transport urbà

Guardar

emt
emt

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València adjudicarà les obres i servicis necessaris per a l'electrificació del Depòsit de Sant Isidre i els seus tallers centrals per valor d'1,65 milions d'euros. Aquest projecte contempla la instal·lació de 26 punts de càrrega per als autobusos elèctrics que s'incorporaran a la flota a principis del pròxim any i que permetran avançar en la descarbonització del transport urbà.

El Consell d'Administració de l'EMT té previst abordar l'adjudicació d'aquest projecte finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU el pròxim divendres, 10 de juny. La seua execució es realitzarà fins a març de 2023 i inclou l'obra completa, el subministrament i instal·lació dels equips i sistemes de gestió i el manteniment. En un segon lot, s'adjudicarà la direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut per valor de 40.000 euros.

"Este projecte finançat pels fons europeus ens permet continuar avançant en el nostre objectiu d'incorporar autobusos zero emissions per a millorar la qualitat del nostre aire i aconseguir una ciutat cada vegada més sostenible", ha destacat el president d'EMT, Giuseppe Grezzi.

Els consellers i conselleres també tenen previst aprovar l'adjudicació dels servicis auxiliars en les instal·lacions dels aparcaments municipals Centre Històric-Mercat Central i Plaça de la Reina.
D'aquesta manera, l'empresa municipal inicia els tràmits per a assumir la gestió de l'aparcament de la Plaça de la Reina una vegada finalitzen les obres de reforma a la fi del mes de juliol.

EMT supera les auditories sense excepcions

En la pròxima sessió del Consell, s'abordaran els informes de les auditories financera, operativa i legalitat que, de nou, certifiquen la qualitat i la gestió de l'entitat. Els auditors externs han analitzat els procediments interns sense detectar cap excepció. Així, subratllen la reorganització de l'organigrama realitzada en 2021 amb la qual es va reduir en un 25% l'equip directiu, passant de huit a sis persones directores d'àrea.

Destaquen també que durant 2021 es va rebaixar en un 44% l'import de despeses realitzades mitjançant adjudicació directa, en comparació amb l'exercici anterior. En aquest sentit, les auditories posen en valor els avanços realitzats per l'EMT en matèria de contractació, ja que "fins a l'any 2016 l'Entitat no disposava d'un departament de contractació dins de l'empresa de manera que pràcticament cap dels contractes subjectes a regularització harmonitzada complien la normativa de contractació pública".

Arxivat a:

Destacats