L'EMSHI celebra l'acte de lliurament dels seus Premis i inaugura la mostra que recull tots els treballs presentats

Mitjà centenar de persones, entre elles autoritats destacades en la gestió de l'aigua, alcaldes i alcaldesses, assisteixen a l'esdeveniment en Las Naves en el Dia Mundial de l'Aigua

Guardar

Elisa Valía en el lliurament dels Premis EMSHI
Elisa Valía en el lliurament dels Premis EMSHI

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha fet lliurament hui dels Premis EMSHI als guanyadors de les tres categories -Periodisme, Fotografia i Poesia- en un acte celebrat en Las Naves i al que ha assistit mig centenar de persones, entre les quals es troben la presidenta de l'entitat, Elisa Valia; la delegada del Govern, Gloria Calero; autoritats del Tribunal de les Aigües, de la Comunitat General d'Usuaris del Canal Xúquer-Turia i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, alcaldesses, alcaldes i edils de municipis que formen part de l'EMSHI, membres del jurat d'aquests Premis, així com professionals del món de l'aigua.

L'acte, que coincideix amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, ha estat presidit per Elisa Valia, qui ha donat l'enhorabona els premiats: Aitor Sáez Diez Medina, en la categoria de Periodisme; Felipe Benítez Reyes, en Poesia; i Miguel Planells, en Fotografia. Els tres han estat connectats en directe de manera telemàtica hagut de principalment a motius relacionats amb la pandèmia.

Vàlua ha recordat que els Premis EMSHI "van nàixer amb l'esperit d'implicar a la ciutadania en la posada en valor de l'aigua i amb la clara intenció de convidar a la població a reflexionar sobre l'aigua des d'un vessant més divulgatiu i creativa". A més, ha confessat estar "profundament satisfeta amb aquesta primera edició", ja que "ha sigut un èxit, tal com ha quedat demostrat amb el centenar de candidatures rebudes des de diferents punts d'Espanya i fins i tot des de l'estranger".

"La labor de l'EMSHI és discreta i silenciosa… quasi imperceptible: les canonades són subterrànies i la majoria de les persones obrin l'aixeta sense ser conscients de l'immens treball que hi ha darrere d'aqueix simple gest. De fet, el lema de l'ONU per a commemorar el Dia de l'Aigua 2022, és aqueix: fer visible l'invisible, que s'aconsegueix amb iniciatives com aquests Premis", ha explicat Vàlua.

Aitor Sáez Medina, autor del reportatge premiat "El biòleg de Michoacán", ha destacat la importància de donar-li visibilitat als sistemes de proveïment d'aigua. Per la seua banda, Felipe Benítez Reyes ha recitat en directe el seu poema guanyador, titulat "Divagació Aquàtica" i Miguel Planells ha explicat els detalls de la seua fotografia guanyadora, titulada "La Font".

El jurat va atorgar un Esment Especial a Álvaro Gómez pel seu espai de divulgació en Onda Cero. En l'acte de lliurament s'ha projectat el calorós missatge que ha enviat Gómez pel reconeixement obtingut.

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha sigut l'encarregada de tancar l'acte amb les seues paraules. Durant la seua intervenció, ha recordat que "aquest tipus d'iniciatives on se li tendeix la mà als ciutadans i a les ciutadanes, buscant la complicitat i la implicació en qüestions tan importants com la posada en valor de l'aigua, són sempre un encert". "Desplegar eines que fomenten l'ús responsable de l'aigua és l'única via correcta per al progrés", ha conclòs Calero.

Exposició de tots els treballs presentats

Després de l'acte de lliurament dels Premis EMSHI, la presidenta ha inaugurat l'exposició que recull tots els treballs presentats en la I edició dels guardons. La mostra, oberta al públic, estarà en Les Naus (C/ Juan Verdeguer, 16 València) des de hui fins al 22 d'abril.

L'EMSHI prepara la convocatòria de la II edició dels Premis EMSHI de Periodisme, Fotografia i Poesia, dotats amb 2.000 euros per al guanyador o la guanyadora de cada categoria.

Destacats