L'emblemàtic espai de València que demà ofereix visites guiades gratis

Es tracta de l'Antiga Capitania General, que obri demà les seues portes a la ciutadania

Guardar

Interior de l'antic Real Convent de Santo Domingo, a València
Interior de l'antic Real Convent de Santo Domingo, a València

L'antic Real Convent de Santo Domingo, conegut també com a "antiga Capitania General de València", obrirà les seues portes perquè tots els ciutadans puguen explorar la seua majestuositat dissabte que ve 10 de juny de 2023. Aquesta ocasió especial coincideix amb els actes commemoratius del Dia de les Forces Armades i promet una experiència fascinant tant al matí com a la vesprada.

Situat en la plaça de Tetuan número 22, l'aquarterament que alberga el Real Convent de Santo Domingo rebrà als visitants de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.00 hores. A més, s'oferiran visites guiades gratuïtes a les 11.00, 13.00, 17.00 i 19.00 hores, liderades pel personal militar de l'equip cultural. Aquests experts compartiran el seu profund coneixement sobre cada racó del convent, transportant-te a través dels segles d'història que han deixat la seua petjada en aquestes parets. És una oportunitat única per a descobrir la riquesa cultural i arquitectònica que tanca aquest monument.

Durant la visita, els assistents tindran l'oportunitat de meravellar-se amb la impressionant façana principal del Convent i endinsar-se en els seus espais més emblemàtics. Podran explorar el Claustre gòtic, el Saló del Tron, l'Aula Capitular, la Capella de Sant Vicent/Església Castrense, la Capella dels Reis, la Cel·la de Sant Vicent, la Sala Històrica i gaudir de la Restauració del segle XX, on podran admirar el bust del Gral. Urrutia. És important destacar que l'Església Castrense i la Capella dels Reis només estaran obertes en l'horari de la vesprada.

Però l'experiència no es limita només a l'arquitectura i la història. L'Associació d'Amics del Museu, en col·laboració amb el personal militar, oferirà canvis de guàrdia d'època protagonitzats per granaders i patrulles abillades amb diferents uniformitats. Aquests espectacles ompliran de colorit i vida el conjunt històric del Real Convent de Santo Domingo, brindant als visitants una experiència encara més immersiva i autèntica.

Amb més de 750 anys d'història, l'antic Real Convent de Santo Domingo és actualment la seu de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat (CGTAD) i es troba sota la protecció i el manteniment del Ministeri de Defensa. En el seu constant compromís amb la comunitat, aquest monument obri les seues portes de manera periòdica en dies especials, permetent que els ciutadans gaudisquen de la seua esplendor de manera gratuïta. Entre les celebracions més destacades es troben la festivitat de la Verge del Pilar i el Dia de les Forces Armades, que ens brinda aquesta oportunitat única d'endinsar-nos en la història viva de la nostra ciutat.

Destacats